Dünyanın ilk ultrasonik şef bıçağı tanıtıldı: Dakikada 40 bin titreşimle kesiyor

ABD merkezli bir şirketin geliştirdiği ultrasonik şef bıçağı, yiyecekleri yüzde 50 daha az güçle kesiyor. 399 dolardan satışa sunulan bıçak, sosyal medyada büyük ilgi gördü.

Bilim insanları tarafından geliştirilen ve profesyonel aşçılar için tasarlanan ultrasonik şef bıçağı, mutfaklarda yepyeni bir dönem başlatıyor. Ultrasonik enerjiyle çalışan bıçak, sürtünmeyi azaltarak doğrama sırasında yüzde 50 daha az güç harcanmasını sağlıyor.

Domates, üzüm, peynir, ekmek gibi kesilmesi zor ürünlerde büyük kolaylık sağlayan bıçak, paslanmaz çelikten üretilmiş 20 santimetrelik Japon AUS–10 san mai çeliği ile yapıldı.

Yaklaşık 6 yıllık bir çalışmanın ürünü olan bıçağın mucidi Scott Heimendinger, endüstride kullanılan ultrasonik teknolojiyi mutfak bıçağına uyarlamayı başardıklarını söyledi. Bıçak, çıkarılabilir pil sistemi sayesinde 20 dakika kesintisiz kullanılabiliyor.

399 dolar (yaklaşık 16 bin TL) fiyatla satışa sunulan bıçak, tanıtımının ardından sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kullanım kolaylığı ile öne çıkan ürün, özellikle el rahatsızlığı yaşayan kişiler için mutfakta önemli bir yardımcı olarak görülüyor.

İLGİLİ HABERLER