Bulgaristan'da kritik seçim günü: Sandıklar kuruldu

Bulgaristan vatandaşları, yeni cumhurbaşkanı ve yardımcısını seçmek için bugün oy kullanıyor. Yurt dışında 60 ülkede kurulan sandıklarda oy verme süreci akşam saatlerine kadar devam edecek.

Bulgaristan genelinde seçmenler, ülkenin yeni dönem cumhurbaşkanını ve yardımcısını belirlemek amacıyla bugün sandık başına gidiyor. Yerel saatle sabah 07.00 itibarıyla başlayan oy verme işlemleri, akşam saat 20.00'ye kadar sürecek. Seçim süreci, hem ülke içinde hem de yurt dışında yaşayan Bulgaristan vatandaşları için büyük önem taşıyor.

Dünya genelinde geniş çaplı organizasyon

Bulgaristan Merkez Seçim Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, yurt dışında yaşayan vatandaşların oy kullanabilmesi için 60 farklı ülkede toplam 613 sandık kuruldu. Seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleşmesi için gerekli tüm lojistik hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Türkiye'de 78 sandık kuruldu

Seçimlerin yoğun ilgi gördüğü ülkelerden biri olan Türkiye'de de oy verme işlemleri için geniş bir ağ oluşturuldu. Türkiye genelinde toplam 78 sandık kurulurken, bu sandıkların 15'inin Trakya bölgesinde yer aldığı açıklandı. Vatandaşlar, belirlenen merkezlerde oylarını kullanarak seçim sürecine katılım sağlıyor.

İLGİLİ HABERLER