Bişkek'te kritik zirve: Erdoğan ve Putin'den bölgesel temas

Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi için Kırgızistan'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya lideri Putin ile ikili bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yoğun diplomasi trafiğini sürdürüyor. Erdoğan, zirve kapsamındaki temasları çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelerek ikili ilişkileri ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi.

Diplomatik temaslar hız kazandı

Görüşme, uluslararası arenada dikkat çeken zirvenin en önemli gündem maddelerinden biri olarak öne çıktı. İki lider, stratejik ortaklıklar ve güncel jeopolitik meseleler üzerine fikir alışverişinde bulunurken, görüşmenin detaylarına ilişkin resmi kaynaklardan ek fotoğraflar da paylaşıldı.

Zirve gündeminde kritik başlıklar

Bişkek'teki bu buluşma, Türkiye ve Rusya arasındaki iş birliğinin derinleştirilmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Şanghay İşbirliği Örgütü'nün genişleyen etkisi ve bölgesel güvenlik konularının ele alındığı zirve, liderlerin ikili görüşmeleriyle daha da anlam kazandı.

İLGİLİ HABERLER