Ankara ve Doha hattında yeni dönem: Ticaret Bakanı Bolat'tan stratejik iş birliği mesajı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York'ta bulunan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Katar arasındaki ekonomik ve stratejik bağların daha da güçlendirileceğini vurguladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşmiş Milletler 81'inci Genel Kurulu temasları kapsamında New York'ta önemli bir diplomatik buluşmaya eşlik etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani arasındaki görüşmede hazır bulunan Bakan Bolat, iki ülke arasındaki ilişkilerin geleceğine dair kararlılık mesajları verdi.

Ekonomik ilişkilerde yeni hedef

Bakan Bolat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, dost ve kardeş ülke Katar ile olan stratejik ortaklığın her geçen gün daha ileri bir seviyeye taşınacağını belirtti. İki ülke arasındaki ticari hacmin artırılması ve karşılıklı yatırımların teşvik edilmesi noktasında somut adımlar atılacağını ifade eden Bolat, mevcut iş birliği zeminini daha da genişletmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Ankara ve Doha hattında yeni dönem: Ticaret Bakanı Bolat'tan stratejik iş birliği mesajı

Çok boyutlu iş birliği vurgusu

Görüşmenin ardından yapılan değerlendirmelerde, sadece ticaretin değil; enerji, savunma sanayii, altyapı, finans, teknoloji ve müteahhitlik gibi kritik sektörlerin de iş birliği kapsamına alındığı vurgulandı. Bakan Bolat, bu alanlardaki ortak projelerin derinleştirilmesi için çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirterek, Türkiye ve Katar arasındaki güçlü bağların bölge ekonomisi için de büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER