14 Ekim'de ulusal grev: Uçuşlar iptal, toplu ulaşım felç

Belçika’da sendikaların çağrısıyla yapılacak ulusal grev, Brüksel ve Charleroi havalimanlarında yüzlerce uçuşun iptaline ve toplu ulaşımın aksamasına yol açacak. Perakende sektörü de grevin etkisi altında olacak.

Belçika’da 14 Ekim’deki ulusal grev, ülke genelinde hayatı durma noktasına getirecek. Sendikaların çağrısıyla gerçekleştirilecek grev kapsamında Brüksel Havalimanı, güvenlik personelinin greve katılması nedeniyle tüm giden uçuşları iptal etti. Normalde günde yaklaşık 200 kalkış yapılan havalimanının terminali, grev günü sessizliğe bürünecek.

Brüksel-Charleroi Havalimanı da benzer bir karar alarak, düşük maliyetli havayolu şirketleriyle birlikte 14 Ekim’de tüm gelen ve giden uçuşları durdurdu. Havayolları, etkilenen yolcularla yeniden rezervasyon veya bilet iadesi için doğrudan iletişime geçecek.

Grev sadece hava trafiğini değil, ülke genelindeki toplu ulaşımı da aksatacak. Tren, metro, otobüs ve tramvay seferlerinin büyük kısmının iptal edileceği, bazı okulların da kapalı kalacağı bildirildi. Ulusal tren işletmesi SNCB, resmi bir grev bildirimi almadığını açıklasa da, yüksek yolcu yoğunluğu nedeniyle aksaklıkların yaşanabileceğini belirtti.

Sendikalar, perakende sektörüne de katılım çağrısında bulundu. Bu nedenle süpermarketler, giyim mağazaları ve yapı marketlerinin de grev günü kapalı olabileceği aktarılıyor. Yetkililer, yolcuların ve vatandaşların seyahat ve alışveriş planlarını yeniden gözden geçirmesi gerektiğini hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER