© Muhalif 2024

Ciğer Yahni Tarifi

Nazım Ustadan Günün Tarifi

1 adet kuzu ciğeri (600 gr civarında) 
2 adet kuru soğan 
6 çorba kaşığı sıvı yağ 
1 tatlı kaşığı pulbiber 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 çay kaşığı kimyon 
1 çay kaşığı karabiber 
1 çay kaşığı kuru nesne 
1/2 demet ince kıyılmış dereotu     

Yapılışı
Yağı geniş bir tavaya koyup piyazlık doğranmış soğanı ilave ederek kavurun. Yaprak doğranmış ciğerin kanını süzün (yıkayabilirsiniz de). Tavaya ciğeri ilave edip parçalamadan karıştırın. Ciğer suyunu bırakacaktır. Kısık ateşte 10 dakika pişirin, baharatları ilave edip karıştırın. Tabağa alıp dereotuyla süsleyerek sıcak servis yapın
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER