© Muhalif 2024

Birleşik Krallık'ta artık "12345" gibi parolalarının kullanımı yasaklandı

Birleşik Krallık'ta yeni yasalar, "12345" gibi zayıf parolaların akıllı cihazlarda kullanımını yasaklıyor. Bu düzenleme, güvenlik açıklarını azaltmayı amaçlıyor.

Birleşik Krallık, internet bağlantılı cihazların güvenliğini artırmak amacıyla yeni bir yasa paketi yürürlüğe soktu. Bilim, Yenilik ve Teknoloji Bakanlığı'nın duyurduğu bu yasalar, akıllı telefonlar, televizyonlar ve kapı zilleri gibi cihazların, siber saldırılara karşı daha iyi korunmasını zorunlu kılacak şekilde tasarlandı.

Yeni düzenlemeler, cihazların varsayılan olarak "12345" gibi zayıf parolalarla gelmesini yasaklıyor ve üreticilerin, siber suçluların erişimine karşı cihazları korumaları için yasal olarak sorumlu olmalarını şart koşuyor. Bu adım, kullanıcıların kişisel verilerini daha etkin bir şekilde korumayı amaçlıyor.

Yeni yasalar, üreticilerin cihazlarla ilgili hataları ve güncellemeleri tüketicilere açıkça bildirmelerini de zorunlu kılıyor. Bu sayede tüketiciler, aldıkları ürünlerin güvenlik durumu hakkında daha bilinçli kararlar verebilecek. Ayrıca, her ürün için iletişim bilgileri sağlamaları ve cihazların desteklenme süresine dair bilgileri açıkça belirtmeleri gerekecek.

Which? Direktörü Rocio Concha, yeni düzenlemelerin tüketici haklarını güçlendirdiğini ve akıllı cihaz pazarında şeffaflığı artırdığını vurgulayarak, "Ürün Güvenliği ve Standartlar Ofisi'nin sektöre açık rehberlik sağlaması ve yasayı ihlal eden üreticilere karşı güçlü yaptırımlar uygulamaya hazır olması gerekiyor" dedi

Tüketicilere sunulan güvenlik güvencesi

Bilim ve Teknoloji Bakanı Jonathan Berry, yaptığı açıklamada, "Gündelik yaşam giderek bağlantılı cihazlara bağımlı hale geldikçe, internetin yarattığı tehditlerin çoğaldığını ve büyüdüğünü görüyoruz. Bugünden itibaren yürürlüğe giren bu yasalar, tüketicilerin kişisel gizliliklerinin, verilerinin ve mali durumlarının güvende olmasını sağlayacak ve Birleşik Krallık'ı dünyada çevrimiçi olmak için en güvenli yer haline getirmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER