Threads günlük mobil kullanıcı sayısında X’i geçti

Meta'nın sosyal medya platformu Threads, mobil cihazlarda Elon Musk'ın sahibi olduğu X'i (Twitter) geride bıraktı. Ocak verilerine göre Threads mobilde 141 milyon kullanıcıya ulaştı.

Meta’nın sosyal medya uygulaması Threads, günlük mobil kullanıcı sayısında Elon Musk’a ait X platformunu (eski Twitter) geride bıraktı. Mashable’ın aktardığı verilere göre Threads, mobil kullanımda önemli bir eşiği aşarak rakibine üstünlük sağladı.

Threads, 5 Temmuz 2023’te piyasaya sürüldü. Uygulama, yayınlanmasının ardından yalnızca iki saat içinde 2 milyon indirmeye ulaşarak dikkat çekmiş, beşinci günün sonunda ise kullanıcı sayısı 100 milyonu aşmıştı. Bu hızlı büyümenin ardından artış hızı bir miktar yavaşladı.

Mobilde Threads önde

Ocak ayı verilerine göre Threads’in mobil platformlardaki günlük aktif kullanıcı sayısı 141,5 milyon olarak ölçüldü. Aynı dönemde X’in günlük mobil kullanıcı sayısı ise 125 milyon seviyesinde kaldı.

Uzmanlara göre bu tablo tesadüf değil. Son bir yıl içinde Threads’in günlük aktif kullanıcı sayısı istikrarlı biçimde artarken, X’in kullanıcı sayısında ise kademeli bir düşüş gözlemleniyor.

Web tarafında tablo tersine dönüyor

Mobilde Threads öne geçse de web kullanımında durum farklı. Threads’in günlük web ziyaretçi sayısı ocak ayında 8,5 milyon olarak kaydedildi. X’te ise bu rakam 145 milyon seviyesinde bulunuyor.

Bu veriler, X’in masaüstü ve tarayıcı kullanımında hâlâ güçlü bir konumda olduğunu, Threads’in ise ağırlıklı olarak mobil kullanıcılar üzerinden büyüdüğünü ortaya koyuyor.

Türkiye’de erişim engeli

Threads hesabı, Instagram üzerinden açılıyor. Meta’nın, Threads profili oluşturan kullanıcıların verilerini kullanıcı onayı olmadan Instagram ile birleştirdiği iddiası üzerine platform hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Rekabet Kurulu, soruşturma tamamlanana kadar telafisi güç zararlar doğabileceği gerekçesiyle 29 Nisan 2024 tarihinde Threads’e Türkiye’den erişimi engelleme kararı almıştı. Bu nedenle Threads, Türkiye’de henüz birinci yılını dolduramadan erişime kapatıldı.

İLGİLİ HABERLER