Mavi Vatan’da geleneksel denizcilik yarışları başlıyor

TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamında ekipler, 90 metrelik halat, 25 metrelik hedef ve 300 metrelik kürek parkurunda güç, teknik ve uyumlarını gösterecek.

Güç ve koordinasyon kadar dayanışma ile ustalık isteyen geleneksel denizcilik becerileri, TEKNOFEST Mavi Vatan’da üç ayrı yarışmayla izleyici karşısına çıkacak. Halat Çekme ve El İncesi Atma yarışları dört gün sürecek, Dragon Kürek ekipleri ise 22 ve 23 Ağustos’ta suya inecek.

Halatta 15 takım yarışacak

Her gün 10.00-11.30 saatlerinde yapılacak Halat Çekme Yarışı’nda 15 takım mücadele edecek. Yarışmacılar, 90 metre uzunluğundaki 3 burgata halatı kendilerine doğru çekmeye çalışırken güçlerinin yanı sıra uyum ve tekniklerini de ortaya koyacak.

Mavi Vatan’da geleneksel denizcilik yarışları başlıyor

El incesinde hedef 25 metre

Denizcilik geleneğinin uygulamalarından el incesi atma yarışması da dört gün boyunca 15.00-16.00 saatlerinde düzenlenecek. Yarışmaya katılan 15 takım, 30 metrelik el incesini 25 metre uzaklıktaki hedefe ulaştırmaya çalışacak.

Dragon ekipleri 300 metrede yarışacak

Dragon Kürek Yarışması, 22 Ağustos Cumartesi ve 23 Ağustos Pazar günleri 12.00-13.00 saatlerinde gerçekleştirilecek. Onar sporcudan oluşan 13 takım, 300 metrelik parkuru en hızlı tamamlamak için aynı ritimde kürek çekecek. Bu etapta sonucu hız kadar ekiplerin koordinasyonu ve takım ruhu belirleyecek.

İLGİLİ HABERLER