İtalyan mutfağının leziz atıştırmalığı 'Arancini' tarifi

İtalya Sicilya mutfağının en özel tarifleri arasında yer alan 'Arancini'nin nasıl yapıldığı merak ediliyor. Nefis risotto ve peynir dolgusu ile ağızlarda lezzet festivali yaşayan Arancini'nin tarifi içeriğimizde...

İtalya’da özellikle Sicilya bölgesinde sokak lezzeti olarak hemen hemen her yerde karşınıza çıkabilecek bir lezzet olan Arancini'nin leziz tarifi içeriğimizde…

İtalyan mutfağının leziz atıştırmalığı 'Arancini' tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı risotto (önceden pişirilmiş)
1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
1 çay bardağı bezelye (haşlanmış)
1 çay bardağı doğranmış jambon ya da kıyma (isteğe bağlı)
1 adet soğan (ince doğranmış)
2 adet yumurta
1,5 su bardağı galeta unu
Yarım su bardağı un
Kızartmak için ayçiçek yağı

ARANCINI YAPILIŞI    

Önceden pişirdiğiniz risottoyu soğumaya bırakın. 
İçine bezelye, peynir ve jambonu ekleyip karıştırın.
Avucunuza bir miktar risotto alın, ortasına peynir ekleyin ve yuvarlayarak top şekli verin.
Hazırladığınız topları önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, ardından galeta ununa bulayın.
Derin bir tencerede yağı ısıtın ve arancini toplarını altın rengi olana kadar kızartın.
Sıcak servis ederek yanında domates sosuyla sunabilirsiniz.
Afiyet olsun!

İLGİLİ HABERLER