İstanbul depremi nerelerde hissedildi 23 Nisan?

İstanbul’un Silivri açıklarında, Marmara Denizi merkezli 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 12.49'da gerçekleşen ve yerin 6,92 kilometre derinliğinde kaydedilen sarsıntı, sadece İstanbul'da değil, çevre illerde de güçlü şekilde hissedildi. Peki İstanbul depremi nerelerde hissedildi 23 Nisan?

İstanbul'da saat 12.49'da merkez üssü Silivri olan 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bu depremin hemen ardından 5.9 ve 4.4 büyüklüğünde artçı depremler daha yaşandı. Vatandaşlar merakla depremin nerelerden hissedildiğini araştırıyor. İstanbul depremi nerelerde hissedildi 23 Nisan?

İstanbul depremi nerelerde hissedildi 23 Nisan?

İstanbul'da Silivri açıklarında saat 12.49'da 6,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli deprem, çok sayıda çevre ilden de hissedildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya tüm ekiplerin sahada olduğunu ancak 112'ye gelen herhangi bir yıkım ihbarı bulunmadığını aktardı.

Düzce’de Etkinlikler Ertelendi, Ekipler Sahada

Depremin ardından açıklama yapan Düzce Valisi Selçuk Aslan, şu ana dek herhangi bir olumsuz ihbar alınmadığını belirtti. AFAD ekiplerinin sahada tarama çalışmalarına başladığını kaydeden Aslan, tüm Düzce halkına “geçmiş olsun” dileklerini iletti. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ise 23 Nisan dolayısıyla kapalı alanlarda yapılması planlanan kutlamaların ertelendiğini duyurdu.

Sakarya ve Kocaeli’de Endişeli Bekleyiş

Sakarya’da sarsıntıyı hisseden vatandaşlar, kısa sürede ev ve iş yerlerini terk ederek sokaklara çıktı. Sakarya Valiliği, herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirterek kamuoyunu bilgilendirdi. Benzer görüntüler Kocaeli’de de yaşandı. Özellikle İzmit’in kalbi sayılan Yürüyüş Yolu’nda vatandaşlar bir süreliğine açık alanlarda bekledi.

Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da birer açıklama yaparak geçmiş olsun dileklerini iletti. Büyükakın, “Rabbim beterinden korusun” sözleriyle vatandaşlara moral verdi.

Çanakkale'de de Hissedildi

İstanbul’a yüzlerce kilometre mesafede bulunan Çanakkale’de bile deprem şiddetli şekilde hissedildi. Vatandaşlar panikle evlerinden çıkarken, kentte de kısa süreli bir tedirginlik hâkim oldu.

Yetkililerden Ortak Mesaj: “Saha Taramaları Sürüyor, Endişe Edilecek Bir Durum Yok”

Şu ana kadar herhangi bir can ya da mal kaybı yaşandığına dair bilgi bulunmamakla birlikte, ekipler ihtimallere karşı sahada tetikte. Uzmanlar, artçı sarsıntılara karşı dikkatli olunması gerektiğini hatırlatırken, vatandaşlar resmi kurumlardan yapılacak açıklamaları takip etmeye davet ediliyor.

İLGİLİ HABERLER