Hamdi Kılıç kimdir, kaç yaşındaydı, nereliydi? Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç neden hayatını kaybetti?

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamdi Kılıç 13 Eylül 2025’te hayatını kaybetti. Peki, Hamdi Kılıç kimdir, nerelidir, kaç yaşındaydı ve vefatının nedeni nedir? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uzun yıllardır başdanışmanlığını yapan Hamdi Kılıç, 13 Eylül 2025 günü vefat etti. Ankara Basın Yayın Yüksek Okulu (BYYO) mezunu olan Kılıç, gazetecilik, yazarlık ve siyaset alanında uzun yıllar görev yaptı. Kamuoyunun fazla tanımadığı ancak siyasetin arka planında etkili bir isim olarak biliniyordu.

Hamdi Kılıç kimdir, kaç yaşındaydı, nereliydi? Başdanışman Hamdi Kılıç neden hayatını kaybetti?

Hamdi Kılıç’ın doğum yılı kesin olarak bilinmemekle birlikte 55-60 yaşları civarında olduğu tahmin ediliyor. Aslen Yozgat’ın Sorgun ilçesindendir.

Hamdi Kılıç, 2002’den itibaren AK Parti iktidarıyla birlikte Erdoğan’a yakın ekibin içinde yer aldı. Başbakanlık Müşavirliği görevinde bulundu ve Aydın Ünal milletvekili seçildikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma metinlerini hazırlama görevini devraldı. Beştepe’de 4-5 kişilik metin yazarlığı grubunun başında yer alan Kılıç, devlet kurumlarından verileri ve rakamları toplayarak Erdoğan’ın gündeme ilişkin konuşmalarını hazırlıyordu. Daha önce MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve eski Başbakan Mesut Yılmaz için de konuşma metinleri hazırlamıştı.

Resmi kaynaklarda ölüm sebebi açıklanmayan Kılıç’ın, yakın çevresine göre bir süredir sağlık sorunları yaşadığı belirtildi.

Hamdi Kılıç evli ve üç çocuk babasıydı. Eşi Selda Kılıç, çocukları Aybike, Cemal Oğuz ve Emre Kağan, torunları ise Emir Hamdi ve Umay’dır. Anne ve babası Cemal ve Emine Kılıç’tır.

Cenazesi, 13 Eylül 2025 günü Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı’na defnedilecektir.

Hamdi Kılıç, Türkiye siyasetinde önemli görevler üstlenmiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uzun yıllar destek olmuş bir isim olarak hafızalarda yerini aldı.

İLGİLİ HABERLER