Çiğ balığın lime veya limon suyunda “pişirilerek” hazırlandığı kokoda yemeği, hindistan cevizi sütü ve taze sebzelerle zenginleşiyor. Peki, Fiji mutfağından kokoda tarifi: MasterChef kokoda nasıl yapılır?
Fiji mutfağından kokoda tarifi
500 g taze beyaz etli balık (levrek, mezgit, orfoz ya da kılıç balığı)
1 su bardağı taze sıkılmış lime veya limon suyu
1 büyük soğan (küçük küp doğranmış)
1 büyük domates (çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış)
1 adet salatalık (küçük küp doğranmış)
1-2 adet acı yeşil biber (ince kıyılmış, opsiyonel)
1 su bardağı hindistan cevizi sütü
Taze kişniş yaprakları (süsleme için)
Tuz

MasterChef kokoda nasıl yapılır?
Balığı küçük küpler halinde doğra. Derin bir kasede balık küplerini lime/limon suyu ile kapla. Streç filmle örtüp buzdolabında en az 2 saat beklet. Balık bu sürede “pişecek” ve opak beyaz renge dönecek.
Soğan, domates, salatalık ve acı biberi küçük doğrayarak hazır et.
Balık suyunu süzdükten sonra doğranmış sebzeleri ekle. Üzerine hindistan cevizi sütünü dök, tuzunu ayarla. İyice karıştır.
Servisten önce yarım saat daha buzdolabında dinlendir.
Soğuk olarak, taze kişniş yapraklarıyla süsleyip servis et. İsteğe göre yanında haşlanmış tatlı patates, maniok (kasava) ya da lavaş benzeri ekmeklerle sunulabilir.