Balıkesir'de deprem mi oldu? Depremin merkezi neresi, büyüklüğü kaç? Depremde yıkılan bina, can kaybı veya yaralı var mı?

Balıkesir'de meydana gelen depremin merakla takip edilen detayları açıklandı. Depremin merkezi, yerel kaynaklar tarafından belirlenirken, büyüklüğü de ölçümlere göre kaydedildi. Peki Balıkesir'de deprem mi oldu? Depremin merkezi neresi, büyüklüğü kaç? Depremde yıkılan bina, can kaybı veya yaralı var mı?

Balıkesir'de meydana gelen depremin ardından vatandaşlar merakla depremin detaylarını araştırıyor. Peki Balıkesir'de deprem mi oldu? Depremin merkezi neresi, büyüklüğü kaç? Depremde yıkılan bina, can kaybı veya yaralı var mı? 

Balıkesir'de deprem mi oldu? Depremin merkezi neresi, büyüklüğü kaç? Depremde yıkılan bina, Can kaybı veya yaralı var mı?

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi, bugün öğle saatlerinde 6,1 büyüklüğündeki depremle sarsıldı. AFAD verilerine göre merkez üssü Sındırgı olan deprem, İstanbul, İzmir, Bursa ve çevre illerde de hissedildi.

Sarsıntının ardından bölgede hasar tespit çalışmaları başlatıldı. Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, yaptığı açıklamada, “İlçemizde 10 binada yıkım meydana geldi. Bazı bölgelerden haber alamıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Sak, özellikle ulaşımın güç olduğu kırsal mahallelerde ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü, durumun netleşmesi için saha taramalarının devam ettiğini belirtti.

Depremin ardından bölgede artçı sarsıntılar kaydedilmeye devam ederken AFAD ve Jandarma ekipleri, arama-kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer, vatandaşlara hasarlı binalardan uzak durmaları, artçı sarsıntılara karşı dikkatli olmaları ve resmi açıklamaları takip etmeleri uyarısında bulundu.

İLGİLİ HABERLER