Aziz Yıldırım'ın ‘Otur lan sen’ dediği kişi kim? Hamdi Akın kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Fenerbahçe Kulübü Olağan Yüksek Divan Kurulu toplantısında Aziz Yıldırım'ın öfkeli sözlerinin sahibi merak konusu oldu. Peki Aziz Yıldırım'ın ‘Otur lan sen’ dediği kişi kim? Hamdi Akın kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

"Aziz Yıldırım'dan Hamdi Akın'a: "Otur sen lan. Kızdırıp durma beni. Sen 3 Temmuz'da Fenerbahçe için Ankaragücü'yle Trabzon adına pazarlık yaptın. Başkanların konuşsun. Sen değil. Senin hakkın yok. Bak seni çok kötü yaparım." ifadelerini kullandı. Peki Hamdi Akın kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Hamdi Akın kimdir, nereli, kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Hamdi Akın, 17 Ağustos 1954 tarihinde İstanbul'da doğdu. Liseyi Ankara'da Mustafa Kemal Lisesi'nde tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İş hayatına üniversite yıllarında su ve yakıt deposu üreterek başladı. Daha sonra inşaat malzemeleri ticareti yaparak Akfen’i kurdu.

Hamdi Akın, 1976 yılında kurduğu Akfen ile altyapı projelerine yöneldi. İlk büyük projesi Antalya Havalimanı Terminal Binası oldu. 1997'de Tepe Grubu ile birlikte TAV’ı kurarak İstanbul Atatürk Havalimanı'nın ihalesini aldı. Akfen Holding bünyesinde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirketler topladı. Halen Akfen Holding ve TAV Havalimanları Holding’in Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ayrıca, sosyal sorumluluk projelerine ve eğitim alanına da önemli katkılarda bulunmaktadır.

 

İLGİLİ HABERLER