© Muhalif 2024

Arnavut Ciğeri Tarifi

Nazım Ustadan Günün Tarifi

600 gr kuzu ciğeri 
2 su bardağı un 
1 tatlı kaşığı pulbiber 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 su bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Ciğerin zarını soyup tavla zarı iriliğinde doğrayın. Kanını iyice süzüp unun iğne atarak fazla sulandırmadan karıştırın. 10 dakika unda beklesin. Yağı tavaya koyun, ciğeri silkeleyip kızgın yağın içine atın. 3 dakika sonra sallayarak karıştırın, 5 dakika daha kızartın. Birisini alın, ortadan kesin, içinde kan görünmüyorsa yağını süzüp biberi ve tuzu ilave edip sallayarak bir kez daha karıştınn. Yanında soğan, maydanoz ve domatesle servis yapıtı.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER