Kütahyalı emekli kütüphaneciden okul kütüphanelerine Kur’anı Kerim desteği

KÜTAHYA (AA) Kütahya’da emekli kütüphaneci Zeki Aktürk, daha önce bağışçıların katkılarıyla kütüphane oluşturulmasına yardım ettiği okulların kütüphanelerine Kur’anı Kerim desteğinde bulunuyor.

Birçok ilde kütüphanesi olmayan okullar için bağışçılardan kitap toplayan, 2008'den beri 279 okulda kütüphane kurulmasına öncülük eden Aktürk, "Ramazan ayında Kur'anı Kerim'i olmayan okul kütüphanesi kalmasın" temalı yeni bir projeyi hayata geçirdi.

Aktürk, AA muhabirine, bağışçılardan gelen 100'ün üzerindeki Kur'anı Kerim'i aracına yükleyerek okul kütüphanelerine götürdüğünü söyledi.

Hayırseverlerin, bağışçıların kitap desteğinin sürdüğünü belirten Aktürk, "Zaman zaman Kur'anı Kerim'ler de geliyor. Gelen Kur'anları, ramazan ayı olması nedeniyle bir proje kapsamında yine okul kütüphanelerimizle, öğrencilerimizle buluşturmaya karar verdik. Bu kapsamda okullarımızı ziyaret ederek idarecilerimiz ve öğrencilerimizle buluşup Kur'anı Kerim'leri takdim ediyoruz." dedi.

Okul idarecileri ve öğrenciler ise kütüphanelerine Kur’anı Kerim desteğinde bulunan Aktürk’e teşekkür etti.

Kaynak: AA