Türkiye’deki Suriyelilerin Kilis’ten ülkelerine dönüşü sürüyor

Ülkesine dönmek için Kilis Öncüpınar Gümrük Kapısı’na gelen Yusuf Ali: ”Allah razı olsun, Türkiye bize kapılarını açtı. Türkiye’ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk halkına çok teşekkür ediyorum” Seyit elAhmet: ”Savaş bitti, çok güzel oldu. Esed gitti, biz de ülkemize döneceğiz”

KİLİS (AA) İç savaş sırasında Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesi sonrasında ülkelerine dönüşü sürüyor.

Kilis'teki Öncüpınar Gümrük Kapısı'na gelen Suriyeliler, Geri Gönderme Merkezindeki işlemlerinin ardından ülkelerine gidiyor.

Türkiye'ye 12 yıl önce sığınan Yusuf Ali (28), "Allah razı olsun, Türkiye bize kapılarını açtı. Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Türk halkına, hepsine çok teşekkür ediyorum. Herkes dönsün, artık savaş bitti. Bu kış biterse 23 ay içerisinde herkes gidecektir." dedi.

Seyit elAhmet (16) ise Türkiye'de tekstil atölyesinde çalıştığını belirterek, "Savaş bitti, çok güzel oldu. Esed gitti, biz de ülkemize döneceğiz. Türk halkı bize çok iyi davrandı, hepsine teşekkür ediyorum." diye konuştu.