© Muhalif 2024

1 Mayıs baskınlarında tutuklu sayısı 77 oldu

1 Mayıs'ta Saraçhane’den Taksim’e yürümek isteyenlere yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen üçüncü ev baskınlarıyla gözaltına alınan 27 kişi de önceki gün tutuklandı. Böylece toplam tutuklanan sayısı 77 oldu.

Cumhuriyet'ten Fahrettin Öztürk'ün haberine göre, tutuklananların savcılık ifadeleri ortaya çıktı. Tutuklananlardan Mimar Sinan öğrencisi Batuhan Yanar, emniyette kendisine yöneltilen, "Herhangi bir sivil toplum kuruluşu, dernek, sendika üyeliğin var mı" sorusuna, "Bana yöneltilen suçlamalarla alakasız olduğu için cevap vermek istemiyorum" dedi.

İfadesinin devamında ise olay günü düzenlenen eylemden sosyal medyadan haberdar olduğunu, CHP ve DİSK'in çağrısıyla tek başına katıldığını, yasaklama kararı olduğunu bilmediğini, alana polis arama noktasından girdiğini söyleyerek, "Yasaklama kararı var ise polis tarafından alana nasıl alındım" diye sordu. Yanar, kendisine yöneltilen 'emniyet görevlilerine flama sopası ile vurma' suçlamasını, "Olay esnasında çok fazla arbede yaşandı. Bana gösterilen fotoğrafta flama ile vurduğum belirtilmiş ama ben herhangi bir şekilde vurmadım" diyerek reddetti.

Blog Yazarı Tuner Tekin, 1 Mayıs gününü normalde de kutlayan biri olduğunu, eyleme tek başına gittiğini, söz konusu eyleme de CHP ve DİSK'in çağrılarına istinaden katıldığını belirtti. Kendisine gösterilen fotoğraftaki kişinin kendisi olduğunu ancak arbede sırasında çekildiği için vuruyormuş gibi gözüktüğünü ancak polise vurmadığını söyledi.

Tutuklananlardan Cemil Kapar, hakimlik sorgusunda, herhangi bir şiddet eyleminde bulunmak için oraya gitmediğini, böyle bir eylemde bulunmadığını, yıllık 8 milyon ciro yapan bir şirketi olduğunu, tutuklanması durumunda mağdur olacağını, bakmakla yükümlü olduğu çocuğu olduğunu, çocuğuna bakacak kimsenin olmadığını söyleyerek adli kontrolle serbest bırakılmayı istedi. 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER