İstanbul
Hafif yağmur
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8467 %0.11
55,9581 %0.11
6.855,28 %0.30
86.284,52 %-0.13
Muhalif. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar depreme basın toplantısında yakalandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar depreme basın toplantısında yakalandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar depreme basın toplantısında yakalandı
Okunma Süresi: 2 dk

ŞANLIURFA (AA) Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar'ın, kentin "müzik" alanında UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil olmasıyla ilgili düzenlediği basın toplantısı sırasında, Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Gülpınar, Cumhuriyet Gastronomi Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Şanlıurfa'nın eşsiz müzik mirasını tanıtmak için uluslararası bir etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi.

Şanlıurfa müziği ve kültürünün öneminden bahseden Gülpınar, şunları kaydetti:

"Şanlıurfa'nın müziği, halk kültürümüzün bir parçası olarak, tarih boyunca bizlere duygusal deneyimler sunmuş ve köklerini derinlerden almıştır. Geleneksel enstrümanlarımız ve melodilerimiz, her bir dinleyiciyi farklı bir dünyaya götürmektedir. Bu bağlamda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak, 2324 Ekim'de düzenleyeceğimiz büyük lansman etkinliğimizle, UNESCO Müzik Şehri olarak ilan edilmemizi coşkuyla kutlamak istiyoruz. Bu etkinlik, sadece yerel bir olay olmanın ötesinde, dünya genelindeki müzik şehirleri ile kültürel zenginlikleri paylaşmayı hedefleyen geniş bir anlam ve amaca sahiptir."

Gülpınar, Şanlıurfa'nın kültürel zenginlikleri ve tarihi değerleriyle öne çıkan bir şehir olarak uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını aktararak, "Bu önemli organizasyona, 6 kıtadan 24 büyükelçi katılacak, ayrıca Tarihi Kentler Birliği Başkanı Mansur Yavaş ve encümen üyeleri de etkinlikte yer alacaklar. Etkinlik, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları temsilcileri, büyükşehir meclis üyeleri ve il protokolü ile birlikte üniversitelerden akademisyenlerin katılımıyla zenginleşecektir. Bu katılımlar, Şanlıurfa'nın kültürel mirasını koruma ve tanıtma konusundaki çabalarımıza büyük bir katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında bu yıl Türk müziğine önemli katkılarda bulunan sanatçılara "Müziğe Katkı Onur Ödülü" vereceklerini belirten Gülpınar, kente gelen misafirlerin Şanlıurfa'nın eşsiz yöresel lezzetleri tatma ve tarihi yerleri görme imkanı bulacaklarını da söyledi.

Toplantının son kısmında Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde meydana gelen deprem hissedildi. Belediye Başkanı Gülpınar'ın sarsıntı sırasında soğukkanlı davrandığı görüldü. Deprem anında Gülpınar, "Deprem oluyor şu anda, bayağı oluyor. Büyük bir deprem oldu, yakın civarda herhalde merkez üstü neresi acaba? Allah korusun." dedi.

Depremden kısa bir süre sonra toplantı sona erdi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız