İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8384 %0.10
55,8475 %-0.07
6.805,82 %-0.43
86.545,94 %1.23
Muhalif. Özbekistan ile Afganistan işbirliğini artırmayı hedefliyor

Özbekistan ile Afganistan işbirliğini artırmayı hedefliyor

Özbekistan ile Afganistan işbirliğini artırmayı hedefliyor
Okunma Süresi: 1 dk

TAŞKENT (AA) Özbekistan ile Afganistan'ın işbirliğini artırmayı hedeflediği bildirildi.

Özbekistan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Bahtiyar Saidov'un, Afganistan Geçici Hükümetinin Özbekistan'a yeni büyükelçi olarak atadığı Abdül Gafar Tiravi'yi kabul ettiği belirtildi.

Açıklamada, görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin durumu ve perspektiflerine ilişkin fikir alışverişinde bulunan tarafların, Özbekistan ile Afganistan arasındaki işbirliğini daha da arttırmayı hedeflediği kaydedildi.

Bakanlık açıklamasında, "Taraflar, Özbekistan ile Afganistan arasındaki ilişkilerin kapsamlı bir şekilde geliştirilmesi, henüz kullanılmayan işbirliği potansiyelinin hayata geçirilmesi ve iki ülke halkları menfaatlerine hizmet eden yeni projelerin geliştirilmesinin gerekli olduğunu vurguladı." ifadesine yer verildi.

Görüşmede Tiravi'nin, Özbekistan'ın ülkesine sürekli olarak sağlamakta olduğu yardımlardan dolayı Özbek tarafına teşekkürlerini ilettiği aktarıldı.

Öte yandan Saidov, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ülkelerimiz arasındaki ortak tarih ve refah çıkarları, işbirliğimizin her alanda gelişmesi için itici güç görevi görmektedir. Bugünkü toplantımızda ikili, bölgesel ve küresel gündemin güncel konularını ele aldık." ifadesini kullandı.

Afgan tarafı, ağustos ayında Tiravi'nin Özbekistan'a yeni Büyükelçi olarak atandığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız