İstanbul
Parçalı az bulutlu
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5827 %0.08
55,7224 %0.24
6.572,86 %-0.35
81.660,00 %-1.38
Muhalif. ÖNDER üyelerinden şarkıcı Gülşen hakkında suç duyurusu

ÖNDER üyelerinden şarkıcı Gülşen hakkında suç duyurusu

ÖNDER üyelerinden şarkıcı Gülşen hakkında suç duyurusu
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) ÖNDER İmam Hatipliler Derneği üyeleri, konserinde imam hatip liselilere yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Beraberindekilerle Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Yamak, kendisini sanatçı addeden bir şahsın, imam hatip okulları, mezunları, mensupları ve velilerini töhmet altında bırakan çirkin ve yakışıksız cümleler sarf ettiğini, bu nedenle Türkiye'nin dört bir yanında hukuki süreç başlattıklarını söyledi.

Yamak, "Asıl hedefin, Türk toplumunun tamamı, Türk toplumunun aile yapısı olduğunu özellikle vurgulamak istiyoruz. Çünkü son zamanlarda bu malum şahıs ve aynı tıynette bulunan bazı şahısların Türk toplumunun inancını, örfünü, adetini ayaklar altına alan cümleler sarf ettiğini hepimiz yakinen takip ediyoruz." dedi.

İmam hatipliler olarak dün olduğu gibi bugün de yapılan haksızlıkları, hukuksuzlukları dile getirmeye ve hak ile hukuku meşru zeminlerde aramaya devam edeceklerini vurgulayan Yamak, "İmam hatipler, dün olduğu gibi bugün de bu toplumun yüz akıdır, yüz akı olmaya devam edecektir. İmam hatip mezunları, aileleri, Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir ferdi, bu yakışıksız, çirkin, insan onurunu, haysiyetini aşağılayan ifadelerde bulunan malum şahısların hesap vereceğini bilmelidir." şeklinde konuştu.

Yamak ve beraberindekiler, açıklamanın ardından adliyeye girerek, suç duyurusu dilekçelerini savcılığa sundu.

Dilekçelerde, şarkıcı Gülşen Bayraktar Çolakoğlu hakkında "hakaret suretiyle halkın bir kesimini aşağılama" suçundan kamu davası açılması talep edildi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız