İstanbul
Kapalı
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8218 %0.05
55,9484 %-0.06
6.795,96 %-0.27
86.354,00 %1.21
Muhalif. İzmir’de mahalle sakinleri çektikleri video ile ulaşım sorunlarına dikkati çekti

İzmir’de mahalle sakinleri çektikleri video ile ulaşım sorunlarına dikkati çekti

İzmir’de mahalle sakinleri çektikleri video ile ulaşım sorunlarına dikkati çekti
Okunma Süresi: 2 dk

İZMİR (AA) İzmir'in Seferihisar ilçesindeki Akarca Mahallesi sakinleri, ulaşımda yaşadıkları sorunlarını çektikleri video ile aktardı.

Yaklaşık 3 bin kişinin yaşadığı mahalledeki vatandaşlar, İzmir Büyükşehir ve Seferihisar Belediyeleri yetkililerden ulaşım noktasında kendilerine otobüs seferlerinin sağlanmasını talep etti.

Taleplerine olumsuz cevap alan mahalle sakinleri, duruma dikkati çekmek için video çekmeye karar verdi.

Bir araya gelen ve çoğu yaşlı olan 12 mahalle sakini kendi imkanlarıyla, çeşitli gönderme ve temaları işlediği "Bizim Taşıt" videosunu çekti.

Videoda teknolojinin gelişmesine rağmen otobüsle ulaşım hizmetinin verilmemesi eleştiriliyor.

Mahalle sakinlerinden ve video çekimde bulunan Ayşe Filizler, AA muhabirine, mahalleye otobüs seferlerinin düzenlenmesi için 1,5 yıldır gerekli yerlere başvurduklarını ve talep ettiklerini söyledi.

Otobüs seferlerinin mahalleden uzak bir bölgede geçtiğini ifade eden Filizler, "Ben 71 yaşındayım ve ilçe merkezi 8,5 kilometre uzaklıkta. Otobüs seferine ulaşmak için 900 metreye yakın yol yürümekteyim. Dolmuş da yok ve sadece yazın var. Burada çok sayıda ikamet eden insan var. Bunu protesto etmek için kısa film çekimi yapıldı." dedi.

Filizler, videoda yaşadıkları sorunları aktardıklarını dile getirdi.

Nurdan Yaltı ise mahalleye taşındığı ilk yıllarda otobüs seferlerinin bulunduğunu, şimdi ise otobüs güzergahından çıkarıldıklarını ve buna tepki göstermek için video çektiklerini anlattı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız