İstanbul
Kapalı
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5546 %0.07
55,6576 %-0.10
6.638,03 %0.07
82.440,01 %0.46
Muhalif. İsrail askerlerinin Batı Şeria’da öldürdüğü Filistinli çocuk son yolculuğuna uğurlandı

İsrail askerlerinin Batı Şeria’da öldürdüğü Filistinli çocuk son yolculuğuna uğurlandı

İsrail güçleri, şiddet eylemlerine dönüşen baskın ve tutuklama operasyonları sonucunda, yıl başından beri Batı Şeria’da 98 Filistinliyi öldürdü

İsrail askerlerinin Batı Şeria’da öldürdüğü Filistinli çocuk son yolculuğuna uğurlandı
Okunma Süresi: 2 dk

KUDÜS (AA) İsrail güçlerinin bu sabah Cenin kentine düzenlediği baskında başından vurularak öldürülen Filistinli çocuk için cenaze töreni düzenlendi.

Filistinli Udey Tarad Salah’ın (17) naaşı, yüzlerce kişi tarafından Cenin’deki devlet hastanesinden alınarak, Kefr Dan köyündeki evine getirildi.

Ellerinde Filistin bayrakları ile naaşı taşıyan Filistinliler, İsrail’in ihlallerine karşı sloganlar attı. Cenaze töreninin ardından Ebu Celde'nin naaşı, kent mezarlığında toprağa verildi.

İsrail askerleri, dün Cenin kentine bağlı ElCilme kontrol noktası yakınlarında, askerlere ateş açtıkları iddiasıyla öldürülen 2 Filistinli gencin ailelerinin Kefr Dan'daki evlerine baskın düzenlemişti.

Olayda, İsrail askerlerinin gözaltına almak istediği iki Filistinlinin askerlere ateş açtıkları iddia edilmiş, Filistinliler açılan ateş sonucu öldürülmüştü. Daha sonra İsrail ordusu, çatışma sırasında 1 İsrail askerinin de öldüğünü duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, baskın sırasında 17 yaşındaki Udey Tarad Salah’ın başından hedef alınarak öldürüldüğü aktarılmıştı.

İsrail, Batı Şeria’da gerginliği tırmandırıyor

İsrail askerlerinin, başta Cenin kenti olmak üzere sık sık baskınlar düzenlediği işgal altındaki Batı Şeria'da gerginlik tırmanıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığının raporlarına göre, İsrail'in şiddet eylemlerine dönüşen baskın ve tutuklama operasyonları sonucunda, İsrail güçleri yıl başından bu yana Batı Şeria’da 98 Filistinliyi öldürdü.

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, 12 Eylül’de yaptığı açıklamada, İsrail’in Filistin yönetimi ve kurumlarını yok etmek için çalıştığını, sahadaki gerginliğin de "büyük bir patlamanın işareti" olduğunu söylemişti.

İsrail’de kasımda yapılması beklenen genel seçimlerin öncesinde, Tel Aviv yönetiminin Batı Şeria'da gerginliği tırmandırdığına dikkati çeken Filistin Başbakanı, şunları kaydetmişti:

"İsrail'in sahada artırdığı gerginlik, İsrail'in seçim propagandası olarak çeşitli siyasi partilerle beslediği büyük bir patlamanın işaretinden başka bir şey değil. Bu partiler seçildiğinde bu eylemler resmi hükümet politikası haline gelecek."

Filistin Sağlık Bakanlığının raporlarına göre, İsrail güçleri yıl başından bu yana 94 Filistinliyi öldürdü.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız