İstanbul
Parçalı az bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8475 %0.10
55,8968 %-0.02
6.807,95 %-0.40
86.482,00 %1.18
Muhalif. İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi Aydın’da anıldı

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi Aydın’da anıldı

İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi Aydın’da anıldı
Okunma Süresi: 2 dk

AYDIN (AA) İşgal altındaki Batı Şeria'da katıldığı barışçıl gösteride İsrail askerlerinin ateş açması sonucu öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi için Aydın'ın Didim ilçesinde anma programı düzenlendi.

Aydın Sivil Dayanışma Platformunca Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Cihannüma Derneği Genel Başkan Vekili Cavit Tatlı ve aktivist, araştırmacı yazar Sibel Eraslan konuşmacı olarak katıldı.

Filistin'in tarihi süreci hakkında bilgi veren Tatlı, Ayşenur Ezgi Eygi'nin yaptığı işlerin ve adımların önemine değindi.

Tatlı, Ayşenur Ezgi Eygi'nin herkesin Filistin'i düşünmesini sağladığını belirterek, "Bu salonda çocuklarımız var. Bizim çözemediğimiz şeyleri belki onlar çözecek ama o güne kalmadan Rabb'im inşallah çözüldüğünü görmeyi bize nasip eylesin." dedi.

Eraslan da Eygi'nin insanlığa ufuk açtığına dikkati çekerek, "Bana bile bir düzen verdi Ayşenur. Bir güç, cesaret verdi. Bütün dünyadaki insanlara veriliyor. Bakın İstanbul'dan geldim. Yeni doğan bebeklere Ayşenur ismini veriyorlar. Filistin'den de haberler geldi. Filistin'de de Ayşenur koyuyorlarmış kızların isimlerine. Niye? Çünkü bir ufuk verdi hepimize." diye konuştu.

Eygi ve şehitler için dua edilen programa Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent ve Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi de katıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız