İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6343 %0.14
55,8907 %0.24
6.597,32 %-0.02
84.597,06 %1.88
Muhalif. İskenderun Teknik Üniversitesinde Bilgi Teknolojileri Merkezi açıldı

İskenderun Teknik Üniversitesinde Bilgi Teknolojileri Merkezi açıldı

İskenderun Teknik Üniversitesinde Bilgi Teknolojileri Merkezi açıldı
Okunma Süresi: 2 dk

HATAY (AA) Hatay'da iş insanı ve hayırsever Nuri Üysen'in eşi adına İskenderun Teknik Üniversitesine (İSTE) kazandırdığı Bilgi Teknolojileri Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Hatay Valisi Rahmi Doğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretime yapılan her katkının kendilerine mutluluk verdiğini söyledi.

Üysen'in meslek hayatına başladığı günden bu yana ülkeye ve millete önemli hizmetler sağladığını dile getiren Doğan, hayırsevere ve ailesine teşekkür etti.

Teknik üniversitenin önemine değinen Doğan, "Türkiye'nin önemli sanayi kuruluşlarının olduğu bir bölgede sektörü destekleyecek ve yön verecek böyle bir üniversiteye ihtiyaç vardı ve bu üniversite kuruldu. Eksiklerini de tamamlayıp burayı mükemmel bir hale getireceğiz." dedi.

İSTE Rektörü Prof Dr. Tolga Depci de Bilgi Teknolojileri Merkezi'nin teknik bir üniversiteye yakışır şekilde inşa edildiğini söyledi.

Türkiye'yi dünyanın en büyük ekonomileri arasına taşıyacak olanın bilgi ve teknoloji olduğuna işaret eden Depci emeği geçenlere teşekkür etti.

İş insanı ve hayırsever Nuri Üysen ise her başarılı erkeğin arkasında bir kadın olduğunu, kadınların haklarının ödenemeyeceğini belirterek merkezin hayırlı olmasını diledi.

​​​​​​​Konuşmaların ardından Nejla Üysen Bilgi Teknolojileri Merkezinin açılış kurdelesi kesildi.

Törene Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve davetliler katıldı.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız