İstanbul
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
81.242,01 %6.20
Muhalif. İngiltere’de cansız bedeni bulunan Türk akademisyen İzmir’de defnedildi

İngiltere’de cansız bedeni bulunan Türk akademisyen İzmir’de defnedildi

İngiltere’de cansız bedeni bulunan Türk akademisyen İzmir’de defnedildi
Okunma Süresi: 2 dk

İZMİR (AA) İngiltere'de kasım sonunda kaybolduğu açıklanan ve 15 Aralık'ta cansız bedeni Londra'daki Regent kanalında bulunan Prof. Dr. Orhan Ekren'in cenazesi, İzmir'in Torbalı ilçesinde toprağa verildi.

Ekren'in (48) cenazesi, yakınları tarafından Yazıbaşı Merkez Camisi'ne getirildi.

Öğle vakti düzenlenen cenaze törenine Ekren'in eşi Banu Ekren ve yakınlarının yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir ve akademisyenler de katıldı.

Cenaze, kılınan namazın ardından Yazıbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Eşi ve 2 çocuğu ile 2021 yılında İngiltere'nin Milton Keynes kentine yerleşen ve Cranfield Üniversitesi'nde 1 yıl boyunca konuk öğretim üyesi olarak görev yaptıktan sonra üniversiteden ayrılarak enerji sektöründeki bir firmada çalışan TMMOB Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi üyesi Prof. Dr. Orhan Ekren'in 26 Kasım'da gittiği Londra'nın Camden bölgesinde akşam saatlerinde kaybolduğu açıklanmıştı.

Londra Metropolitan Polisi, telefonu son olarak Regent kanalı kenarında sinyal veren Ekren'in bulunması için kanalın iki kere arandığı bilgisini vermişti.

Kanal kıyısında Ekren'in sırt çantası ve ıslak kıyafetleri bulunmuş, çantasından eşyalarının alınmadığı da görülmüştü.

Polis, Ekren'in bulunması için görgü tanıklarından yardım istemişti.

Bir temizlik işçisi, 15 Aralık'ta Londra'nın Camden bölgesinden geçen Regent kanalında bir cansız beden bulmuş, kimlik tespitinin 17 Aralık'ta tamamlandığı kaydedilmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız