İstanbul
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.730,55 %-0.71
Muhalif. Çorum’da yorgun mermi sebebiyle hayatını kaybeden 6 yaşındaki çocuğun cenazesi defnedildi

Çorum’da yorgun mermi sebebiyle hayatını kaybeden 6 yaşındaki çocuğun cenazesi defnedildi

Baba Celal Düzgün: ”Çocuğum kör kurşuna kurban gitti. Benim canım yandı, başkasının canı yanmasın. Kimse silah atmasın”

Çorum’da yorgun mermi sebebiyle hayatını kaybeden 6 yaşındaki çocuğun cenazesi defnedildi
Okunma Süresi: 2 dk

ÇORUM (AA) Çorum'da yaklaşık 6,5 ay önce yorgun mermiyle yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini kaybeden 6 yaşındaki çocuğun cenazesi, toprağa verildi.

Ulukavak Mahallesi'nde 21 Mayıs'ta düğün sırasında başka bir düğünden ateşlenen silahtan çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan, tedavi gördüğü Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşam savaşını kaybeden Berke Düzgün'ün (6) cenazesi, Abdi Bey Camisi'ne getirildi.

Cenaze, burada kılınan namazın ardından Çiftlik Mezarlığı'nda defnedildi.

Baba Celal Düzgün'ün bir fabrikada işçi olarak çalıştığı, Berke Düzgün'ün, üç kardeşin en küçüğü olduğu öğrenildi.

Baba Celal Düzgün, AA muhabirine, 21 Mayıs'tan beri ailecek çok zor zamanlar geçirdiklerini söyledi.

Rastgele silah atılmasının önüne geçilmesini isteyen Düzgün, "Çocuğum kör kurşuna kurban gitti. Benim canım yandı, başkasının canı yanmasın. Kimse silah atmasın. Çok zor, şu anda rüyadayız." ifadelerini kullandı.

Özgürevler 43. Sokak’ta bir düğün sırasında yaklaşık 900 metre mesafedeki Bayat Gediği 1. Sokak'taki başka bir düğünden ateşlenen silahtan çıkan merminin başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Berke Düzgün, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki müdahalenin ardından Ankara'ya sevk edilmiş, ameliyatla kafasındaki mermi çıkartılan Berke yeniden Çorum'a gönderilmişti.

Küçük çocuğun başına isabet eden yorgun merminin ateşlendiği tabanca, düğün yeri ve çevresinde bulunan 5 bin 484 mermi kovanı ve çekirdeğinin kriminal incelemesiyle belirlenmiş, gözaltına alınan tabanca sahibi A.A. tutuklanmıştı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız