İstanbul
Parçalı bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8421 %0.10
55,8292 %-0.11
6.785,12 %-0.73
86.189,33 %1.10
Muhalif. Çocukluğunda gökyüzüyle buluşturduğu uçurtmalar kazanç kapısı oldu

Çocukluğunda gökyüzüyle buluşturduğu uçurtmalar kazanç kapısı oldu

Kayseri’de, 20 yıldır yaptığı uçurtmalarla hem gökyüzünü renklendiren hem de gelir elde eden Mehmet Ayvaz: ”Evimin ihtiyacını, masraflarını buradan kazandığım paralarla gideriyorum. Üniversitede okuyan çocuğumun bile masrafını buradan giderdim”

Çocukluğunda gökyüzüyle buluşturduğu uçurtmalar kazanç kapısı oldu
Okunma Süresi: 2 dk

KAYSERİ (AA) MÜZAHİM ZAHİD TÜZÜN Kayseri'nin Hacılar ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Mehmet Ayvaz'ın çocukluğunda uçurduğu uçurtmalar yıllar sonra gelir kapısı oldu.

Yukarı Mahalle'de oturan Ayvaz, çocukluğunda büyük bir mutlulukla uçurduğu uçurtmaların nasıl yapıldığını henüz ilkokula giderken ağabeyinden öğrendi.

Ayvaz, çocukluğunda bulduğu her fırsatta kendi imkanlarıyla yaptığı uçurtmaları büyük bir heyecanla gökyüzüne saldı.

Yaşı ilerlese de uçurtmalara merakı dinmeyen Ayvaz, 36 yaşına geldiğinde ise farklı ölçülerde yaptığı rengarenk uçurtmaları satarak gelir elde etmeye başladı.

Mehmet Ayvaz, AA muhabirine, dede mirası olan kemerli taş evde yıllardır uçurtma yaptığını söyledi.

Uçurtmalara sevgisinin artarak devam ettiğini vurgulayan Ayvaz, bu merakından asla vazgeçemediğini dile getirdi.

Ayvaz, çocukluğunda uçurtma yapan ağabeyine bakıp kendisinin de bu işi öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Uçurtma yapmaya zevkle başladım. Öğrendiğimde ilkokula gidiyordum. İtinayla da yapmaya devam ediyorum. 2005 yılından beri uçurtma yapıp satarım. Kurbanlığımı bile, sattığım uçurtmalar sayesinde aldım. Evime kadar gelip uçurtma alan müşterilerim var. Evimin ihtiyacını, masraflarını buradan kazandığım paralarla gideriyorum. Üniversitede okuyan çocuğumun bile masrafını buradan giderdim."

Uçurtmada kullandığı kamışları özel olarak en iyi yerlerden getirttiğini anlatan Ayvaz, diğer malzemeleri ise kırtasiyeden aldığını ifade etti.

"Gurbetçiler bile alıp götürüyor"

Ayvaz, müşterilerin istediği renklerde ve boyutlarda günlük yaklaşık 25 uçurtma yaptığını anlattı.

Uçurtmaları 80 santimetreden 2 metreye kadar farklı ölçülerde yaptığına işaret eden Ayvaz, şöyle konuştu:

"Daha büyüklerini de yapıyorum ama genelde bunlar satılıyor. Gurbetçiler bile alıp götürüyor. Çocukken kendi yaptığım uçurtmaları uçururdum. Çocukluğumda çok severdim. Şimdi 3 yaşındaki çocuk bile cep telefonuyla meşgul olduğu için eskisi gibi uçurtmalara talep yok. Genelde uçurtmayı bilen kişiler istiyor. Büyükler daha çok alıyor. Bana 'bu nasıl uçar' diye soranlar bile oluyor. Bu işi çok seviyorum. Bir şeye canım sıkılır, moralim bozulursa gelip renkli renkli uçurtma yaparım. Bu yaşımda bile halen zevkle uçuruyorum."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız