İstanbul
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.733,33 %-0.65
Muhalif. Yozgat’ta engelliler ”Buğday Tanesi” filmini izledi

Yozgat’ta engelliler ”Buğday Tanesi” filmini izledi

Yozgat’ta engelliler ”Buğday Tanesi” filmini izledi
Okunma Süresi: 2 dk

YOZGAT (AA) Yozgat'ın Saraykent Kaymakamlığı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği sinema etkinliğinde engelli ve yakınları, engelli Milletvekili Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesinin anlatıldığı "Buğday Tanesi" filmini izledi.

Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz, ilçede yaşayan engelli ve engelli yakınından 300 kişiyi minibüslerle kent merkezinde sinemaya götürdü.

Aralarından ilk defa sinemaya gidenlerin de bulunduğu vatandaşlar, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını anlatan "Buğday Tanesi" filmini izledi.

Kaymakam Açıkgöz, AA muhabirine, ilçedeki engelli ve yakınları için sinema etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Engellilerin sadece bir günde değil her zaman hatırlanması gerektiğini dile getiren Açıkgöz, "Bugün sayın vekilimiz Serkan Bayram'ın milyonların hikayesini ortaya koyan filmi için emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Milyonların hikayesi olan bir hikayeyi tüm Türkiye'ye buluşturdular. Ben eminim ki film sadece Türkiye'de değil, yurt dışında da gişe rekorları kıracaktır." dedi.

Açıkgöz, vatandaşların arasında ilk kez sinemaya gelenlerin olduğunu ifade ederek, "Biz engelli vatandaşlarımıza sinemaya getirmek istediğimizde bir vatandaşımız 'benim hayatım zaten film olmuş, ben filmi ne yapayım. Evimden çıkmak istemiyorum' dedi. Biz bu şekilde vatandaşlarımızı ikna ederek buraya getirdik" diye konuştu.

Engelli annesi Hacer Yüce, yapılan etkinlikten dolayı Kaymakam Açıkgöz'e teşekkür etti.

Yüce, oğlunun 10 yıl önce yüksekten düşme sonucu engelli kaldığını anlatarak, "İlk defa beni oğlumu sinemaya getirdim, oğlum için değişiklik oldu." ifadesini kullandı.

Keziban Güralp de 54 yaşında ilk defa sinemaya geldiğini belirtti.

Engelli vatandaşlardan Hamza Kaplanoğlu da Saraykent Kaymakamı Ali Açıkgöz kendilerine jest yaptığını belirterek, "Kaymakam Bey'e çok teşekkür ederiz. Biz mutluyuz. Engelliler Haftası dolayısıyla çok iyi oldu." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız