İstanbul
Kapalı
18°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8430 %0.10
55,7688 %-0.22
6.779,50 %-0.81
85.459,40 %-0.63
Muhalif. ”Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni” başladı

”Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni” başladı

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu: ”(Ankara’daki vakıf eserleri) Üniversitemizle birlikte el birliği yapıp gücümüz yettiğince, imkanımız olabildiğince bunları yeniden ayağa kaldıralım istiyoruz”

”Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni” başladı
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Vakıflar Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 100'üncü yılı dolayısıyla "Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni" sempozyumu düzenlendi.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) ve Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) katkılarıyla Vakıflar Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açılış programına, Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, ASBÜ Rektörü ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, akademisyenler ve vakıf çalışanları katıldı.

Vakıflar Genel Müdürü Aksu, yaptığı konuşmada, 1924 yılında Evkaf'tan vakıflara dönüşen Genel Müdürlüğün bu yıl 100'üncü yılını kutladıklarını belirterek, Türkiye'de sadece Osmanlı'dan gelen eserlere sahip çıkmakla yetinmediklerini, aynı zamanda vakfiyeler ışığında hayır hizmetlerine de devam ettiklerini söyledi.

Vakıf eserlerini gün yüzüne çıkarmak istediklerini belirten Aksu, şunları kaydetti:

"Ankara'nın haritasını önümüze serelim. Geçmişte hangi vakıf eserleri vardı ve bugün hangileri yok? Bunları tekrar yerine koyabilmek, tekrar inşa ve ihya edebilmek için üniversitemizle birlikte el birliği yapıp gücümüz yettiğince, imkanımız olabildiğince bunları tekrar ayağa kaldıralım istiyoruz. Bu konuda çok samimiyiz."

"Gençlerimizin vakıf insanı olma fikrini ve zihniyetini yaşatmamız gerekiyor"

ASBÜ Rektörü ve TYB Genel Başkanı Arıcan da vakıfların cami, hastane, medrese ve kervansaraylarıyla "muazzam bir yapı" olduğunu ifade ederek, bugün de hala bu yapılardan yararlanıldığına dikkati çekti.

Vakıf insanı geleneğinin de yaşatılması gerektiğini vurgulayan Arıcan, "Gençlerimizin vakıf insanı olma fikrini ve zihniyetini de yaşatmamız gerekiyor." dedi.

Konuşmaların ardından Aksu ve Arıcan, karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

"Vakıf Geleneği ve Ankara Vakıfları Bilgi Şöleni" açılış oturumunun ardından "Hacı Bayram Veli ve Ahiler" oturumuyla devam edecek.

Şölen kapsamında yarın da ASBÜ Sezai Karakoç Salonu'nda, "Ankara Vakıfları" ve "Vakıf Kuranlar ve Vakıf Eserleri" oturumları gerçekleştirilecek.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız