İstanbul
Kapalı
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,0139 %0.12
56,1125 %0.06
6.740,80 %0.33
84.479,85 %0.54
Muhalif. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlandı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlandı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümü kutlandı
Okunma Süresi: 2 dk

BAĞDAT (AA) Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan Büyük Zafer'in 102. yıl dönümü nedeniyle resepsiyon verdi.

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Büyükelçilik rezidansında verilen resepsiyona Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Anıl Bora İnan, Büyükelçilik personeli, Iraklı yetkililer ve Türkmen toplumunun temsilcileriyle Irak'taki yabancı misyon temsilcilikleri katıldı.

Resepsiyonun başlangıcında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama mesajı okundu.

Büyükelçi İnan da yaptığı konuşmada, "Irak ile ilişkilerimizi kurumsal bir çerçeveye kavuşturmak için tüm kurumlarımızla işbirliği içerisinde özverili bir mesai sergilemekteyiz." dedi.

Büyükelçi İnan, şunları kaydetti:

"NATO müttefiklerimizle birlikte, kahraman Irak silahlı kuvvetleri personeline danışmanlık faaliyetleri kapsamında verdiğimiz destekle iki ülke arasındaki işbirliğini her geçen gün artırmaktayız. Irak ile ortak irademiz çerçevesinde ilişkilerimizde kaydettiğimiz ilerlemeyi Cumhurbaşkanımızın 12 yıl aradan sonra gerçekleştirdiği tarihi ziyaret ile taçlandırdık."

"Bugün burada büyük zaferin 102. yıldönümünü idrak ederken, Irak ile işbirliğimizin gelecek yüzyılında da ilişkilerimizi birlikte çizdiğimiz kurumsal çerçevede geliştirmeyi amaçladığımızı ifade etmek isterim." diyen İnan, "Geçtiğimiz haftalarda Ankara'da gerçekleştirdiğimiz Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması çerçevesinde imzaladığımız ve terörle mücadelede yeni bir sayfa açtığımız askeri ve güvenlik işbirliği ve terörle mücadeleye dair mutabakat zaptının iki ülkeye ve halklarımıza daha güvenli ve barış dolu bir gelecek inşa etme fırsatı vereceğine olan inancımı tekrarlıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız