İstanbul
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7727 %0.07
56,0494 %-0.13
6.873,38 %1.05
80.942,00 %5.70
Muhalif. Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Çakır, AA’nın ”Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Çakır, AA’nın ”Yılın Kareleri” oylamasına katıldı

Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Çakır, AA’nın ”Yılın Kareleri” oylamasına katıldı
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Türkiye Hokey Federasyonu Başkanı Mustafa Çakır, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2024'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı.

Çakır, AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin yurt içinde ve yurt dışında 2024 yılı boyunca çektiği, "Roketsan, Turkcell Lifebox ve Sony" katkılarıyla hazırlanan "Haber", "Doğal Yaşam ve Çevre", "Spor", "Günlük Hayat" ile bu yıla özel eklenen "Özgür Suriye" kategorilerindeki fotoğrafları inceledi.

Öncelikle "Spor" kategorisindeki fotoğrafları değerlendiren Çakır, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Türkiye ile Avusturya arasında oynanan karşılaşmada milli futbolcu Merih Demiral'ın attığı gol sonrası bozkurt işareti yapmasını anlatan "Gol sevinci" adlı Oğuz Yeter'in çektiği fotoğrafı oyladı.

Merih Demiral'ın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki hareketini gösteren fotoğrafı tercih etmesine ilişkin de Çakır, "Yapıldığı an itibarıyla hepimizi bu hareketin etrafında birleştirdi, bizi simgeleyen bir hareket, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da hepimizi simgeledi. O yüzden oyumu Merih Demiral fotoğrafına kullandım." değerlendirmesinde bulundu.

Haber kategorisinde Çakır, ABD Kongresi'nde Senato Dış İlişkiler Komitesi toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın konuşmasının Filistin destekçisi göstericiler tarafından protesto edilmesini anlatan Celal Güneş'in çektiği "Protesto" başlıklı fotoğrafa oy verdi.

Günlük Hayat kategorisinde ise Çakır, "Madenciler" adlı Osmancan Gürdoğan'ın çektiği fotoğrafı tercih etti.

Doğal yaşam ve çevre kategorisinde Çakır, Lukas Kabon'un çektiği "Kurtarılan can" başlıklı fotoğraftan yana oy kullandı.

"Özgür Suriye" kategorisinde bulunan fotoğrafları da inceleyen Çakır, Suriye'de devrilen Beşşar Esed rejiminin başkent Şam'daki işkencehanesi Sednaya Hapishanesi'nde Emin Sansar'ın çektiği "Utanç" başlıklı fotoğrafı tercih etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız