İstanbul
Parçalı az bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
81.335,50 %4.11
Muhalif. Türk Kızılay Elmadağ’da ”İbrahim Özdemir Sevgi Butiği” açtı

Türk Kızılay Elmadağ’da ”İbrahim Özdemir Sevgi Butiği” açtı

Genel Başkan Fatma Meriç Yılmaz: ”178 sevgi butiğimiz var. Bugün 179’uncusunu açıyoruz. Bunları yaygınlaştırmayı kendimize hedef olarak koyduk”

Türk Kızılay Elmadağ’da ”İbrahim Özdemir Sevgi Butiği” açtı
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Türk Kızılay, Ankara'nın Elmadağ ilçesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara kıyafet sağlamak amacıyla "Sevgi Butiği" açtı.

Geçen yıl MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'ndaki patlamada şehit düşen İbrahim Özdemir'in adının verildiği butiğin açılışında konuşan Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, Kızılay'ın bir iyilik köprüsü olduğunun vurguladı.

Türk Kızılay'ın her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında bulunduğunu belirten Yılmaz, 357 bini aşkın gönüllüyle birleştirici bir kurum olarak faaliyetlerini yürüttüklerini söyledi. Yılmaz, "İyilik temelinde, insana insan olduğu için değer veren bir hareketliliğin mirasçılarıyız." ifadesini kullandı.

Yılmaz, sevgi butiklerinin şehir merkezleri, üniversite, hastane gibi yerlerde hizmet verdiğini hatırlatarak, "178 tane sevgi butiğimiz vardı. Bugün 179'uncusunu açıyoruz. Bunları yaygınlaştırmayı kendimize hedef olarak koyduk. Elmadağ için İbrahim Özdemir özel bir isim. Bugün şehidimizi anıyoruz ve onun ismini ilelebet yaşatmak için butiğimize ismini vermiş bulunuyoruz." dedi.

Butiğin haftanın 2 günü randevuyla hizmet vereceğini bildiren Yılmaz, bağış, iş birliği ve satın alma yoluyla tedarik edilen kıyafet ve ayakkabıları ihtiyaç sahiplerinin bir mağaza gibi kendi isteklerine göre alabileceklerini belirtti.

Türk Kızılay Elmadağ Şube Başkanı Ramazan Emre Okçu ise "Bu butik, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın istedikleri ürünleri seçebilmelerine olanak sağlayan bir anlayışla hizmet sunacak. Elmadağ'da yaşayan vatandaşlarımız güvenle butiğimizden ihtiyaçlarını karşılayabilirler." diye konuştu.

Konuşmaların ardından "İbrahim Özdemir Sevgi Butiği" hizmete açıldı.

Açılışta, Elmadağ Yaşar Doğu Ortaokulu öğrencileri, "Barış Kızılay" şarkısını seslendirdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız