İstanbul
Az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6082 %0.06
55,7639 %-0.02
6.568,28 %-0.08
83.114,01 %1.71
Muhalif. Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, Bursa’da başladı

Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, Bursa’da başladı

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan: ”4. Dünya Göçebe Oyunları, 29 Eylül2 Ekim tarihlerinde muhteşem İznik’imizde gerçekleştirilecek. Türk Devletleri Teşkilatının organizasyonu olan, geleneksel sporların olimpiyatında inşallah Bursa’mızı ve İznik’imizi dünyaya hakkıyla tanıtmaya çalışacağız”

Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, Bursa’da başladı
Okunma Süresi: 3 dk

BURSA (AA) Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi organize edilen Türk Dünyası Ata Sporları Şenliği, Keles ilçesindeki Kocayayla'da başladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesinin koordinasyonunda Keles Belediyesi iş birliğiyle Bursa Valiliği, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu, Dünya Etnospor Konfederasyonu, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Türk Dünyası Belediyeler Birliğinin düzenlediği şenlik, mehter takımı ile Bursa kılıç kalkan ekibinin gösterisiyle başladı.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, şenliğin hayırlı olmasını diledi.

Türk dünyasının enerjisini birleştirmesinin önemli olduğunu aktaran Erdoğan, "Tabii ki bu sadece Türk Devletleri Teşkilatı üyesi olan, Türkçe konuşan devletlerimiz değil, onun dışında yaşayan milyonlarca soydaşımız için de çok önemli. Onların da Türk dünyasının bu şekilde yakınlaşması, bir güç birliği yapıyor oluşunu görmesi ayrıca anlamlı diye düşünüyorum. Burada bu sabah Yurtdışı Türkler Birliği Başkan Yardımcımızı da gördüm. Geçenlerde ahirete göçen Ahmet Mete müftümüzü cenazesine uğurlamak için (Yunanistan'a) gittiğinde maalesef komşu ülke tarafından kabul edilmemiş. Bu güç birliğinin yapılmasını hiç istemeyenler, bundan haz etmeyenler, her devirde olmuştur, olmaya devam edecektir. Bütün bunlara rağmen biz aramızdaki bağları, bu kardeşlik ilişkilerini güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan, Türk dünyasının kendi geleneksel sporlarını yaşatmasını önemli bulduğunun altını çizip, geleneksel sporların Türkiye'de yaşaması adına da önemli değişimler yaşandığını aktardı.

"Yakın zamanda Bursa'mızı ilgilendiren, dünyanın en büyük geleneksel spor etkinliği olan Dünya Göçebe Oyunları İznik'te gerçekleştirilecek." diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"4. Dünya Göçebe Oyunları, 29 Eylül2 Ekim tarihlerinde muhteşem İznik'imizde gerçekleştirilecek. Türk Devletleri Teşkilatının organizasyonu olan, geleneksel sporların olimpiyatında inşallah Bursa'mızı ve İznik'imizi dünyaya hakkıyla tanıtmaya çalışacağız. Bursa'mızın bütün ileri gelenleri, valimiz, Bursa Büyükşehir Belediye'miz başta olmak üzere ciddi bir çalışma içerisindeler. Geleneksel sporların dünyadaki gelişmesini ve 100'ün üzerinde ülkeden sporcunun katılımını hep birlikte İznik'te göreceğiz. Yine yakın zaman, 26 Ağustos'ta Ahlat'ta, Malazgirt'te olacağız. Türk dünyasının Anadolu'yu vatan yapışının yıl dönümünde Ahlat'ta, geleneksel sporları aynı şekilde halkımızla paylaşacağız. Her geçen sene bu sporlardaki yapılanmamız, bir hobi olmaktan, kurumsal spor yapılanmasına doğru emin adımlarla ilerliyor."

Erdoğan, geleneksel sporlara desteğinden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra Bilal Erdoğan, şenlik alanında atlı okçuluk ve güreş turnuvalarını izleyip, okçuluk alanında ok attı. Erdoğan ayrıca, alanda kurulan çadırları da ziyaret edip, etkinlikler hakkında bilgi aldı.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız