İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6287 %0.14
55,8734 %0.23
6.446,03 %-2.32
81.159,42 %-3.86
Muhalif. ”Türk Büyük Edebiyat Meclisi” Cumhuriyet Müzesi’nde toplandı

”Türk Büyük Edebiyat Meclisi” Cumhuriyet Müzesi’nde toplandı

Başkent Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamındaki toplantılarda 25 ilden gelen 40 genç, kendi şehirlerinin edebiyat dünyasına kazandırdığı isimlere ilişkin sunumlar yapacak

”Türk Büyük Edebiyat Meclisi” Cumhuriyet Müzesi’nde toplandı
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Başkent Kültür Yolu Festivali etkinlikleri kapsamında iki gün sürecek "Türk Büyük Edebiyat Meclisi" etkinliğinde, 25 ilden gelen 40 genç kendi şehirlerinin edebi kişiliklerini tanıtacak.

Festival kapsamında Cumhuriyet Müzesi Genel Kurul Salonu'nda toplanan "Türkiye Büyük Edebiyat Meclisi"nin ilk gün oturumu yapıldı.

Etkinliğe, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş ile yazar okuma faaliyetleri yürüten Anadolu Mektebi'nden lise ve üniversite öğrencileri katıldı.

Toplantıda konuşan Bakan Yardımcısı Yavuz, iki gün sürecek toplantılarda Türkiye'nin 25 şehrinden gelen 40 lise ve üniversite öğrencisinin kendi şehirlerinin edebi kişilikleriyle ilgili sunumlar yapacağını belirtti.

Özkan, "Gençleri, kendi şehirleriyle, kendi şehirlerinin edebi şahsiyetleriyle ilgili bu kürsüden genel kurula hitap etmek üzere ağırlamak son derece heyecan verici. Başkent Kültür Yolu Festivali'mizin en keyifli, en anlamlı ve katkıları da sürdürülebilir olacak en önemli projesinden biri bu oldu." dedi.

Etkinlik, öğrencilerin sunumlarıyla devam etti.

İkinci Meclis Binası çok sayıda yazar ve şaire ev sahipliği yaptı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamındaki "Türkiye Büyük Edebiyat Meclisi" etkinliği için Cumhuriyet Müzesi olarak da bilinen İkinci Meclis binası, şair, yazar ve gazeteci pek çok ismin milletvekilliği dönemini geçirdiği mekan olması nedeniyle seçildi.

Etkinlik için Türkiye'nin 25 farklı şehrinden gelen 17'si lise, 23'ü üniversite öğrencisi 40 genç, Türk edebiyatı ve kültürünün aktarılmasına, fikirleri ve karakterleri ile katkı sağlamış 40 isme ait sunum yapacak.

Program kapsamında tiyatro gösterisi ile halk müziği konserine katılacak gençler ayrıca akademisyenler ve yazarlarla bir araya gelecek, 1 Haziran'da Başkent Kültür Yolu gezisine katılacak.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız