İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,7574 %0.18
55,9094 %0.04
6.435,00 %0.16
81.480,00 %-3.96
Muhalif. Trabzon’da hasır, kazaziye ve telkari ürünleri sergiyle beğeniye sunuldu

Trabzon’da hasır, kazaziye ve telkari ürünleri sergiyle beğeniye sunuldu

Trabzon’da hasır, kazaziye ve telkari ürünleri sergiyle beğeniye sunuldu
Okunma Süresi: 2 dk

TRABZON (AA) Trabzon'da Olgunlaşma Enstitüsü'nce, şehrin tarihi mekanları, yayla evleri ve çiçeklerden oluşan motifleri hasır, kazaziye ve telkari sanatıyla buluşturulan serginin açılışı yapıldı.

Enstitü bünyesindeki Kuyumculuk Teknolojisi Alanı'nda oluşturulan araştırma geliştirme ekibinin, yaklaşık 3 yıl önce "Güz Dönümü" ismini vererek hazırladığı koleksiyonda Gülbahar Hatun Camisi, Ayasofya Camisi, Orta Mahalle, Sürmene evi, serender, kale ve yayla çiçeklerinin motiflerine yer verildi.

Trabzon'u anlatan tarihi mekanların siluetlerinden tablo, çiçeklerden ise çeşitli aksesuarların yapıldığı sergi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası İpekyolu Müzesi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, açılış öncesi yaptığı konuşmada, enstitünün unutulmaya yüz tutmuş ürünleri gün yüzüne çıkarttığını söyledi.

Enstitünün yaptığı ürünlerin önemine dikkati çeken Ustaoğlu, "Enstitümüz eserleri ilmek ilmek, nakış nakış kumaşlara işleyerek, çok güzel çalışmalara imza atıyor. Sergimizin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Sibel Karabina da Trabzon'un yaşam kültürünü, endemik bitki türlerini ve yayla çiçeklerini tasarımlarla kolye, küpe, yüzük, bileklik, saç tokası, saç tarağı ve broş gibi takılara dönüştürdüklerini ifade etti.

Enstitünün günün modasına uygun tasarımlarla üretime devam ettiğini de vurgulayan Karabina, "Tasarımlarımız çağdaş metal uygulamaları, kuyumculuk teknikleri ve yöresel takı uygulamalarını bir arada kullanarak yaşatmaya devam etmektedir. Ürünlerin Türk Patent Kurumu tarafından tescil işlemleri yapılmıştır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Kuyumculuk Teknolojisi Öğretmeni Sevil Şahin, Ustaoğlu'na ve davetlilere sergi hakkında bilgi verdi.

Öte yandan sergide kazaziye, telkari ve hasırın yapımı da uygulamalı olarak gösterildi.

Serginin açılışına il protokolünün yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız