İstanbul
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7850 %0.11
56,0665 %-0.07
6.893,11 %1.34
80.749,42 %5.11
Muhalif. Tekirdağlı balıkçıların yüzü hamsi ve çinekop avıyla gülüyor

Tekirdağlı balıkçıların yüzü hamsi ve çinekop avıyla gülüyor

Tekirdağlı balıkçıların yüzü hamsi ve çinekop avıyla gülüyor
Okunma Süresi: 1 dk

TEKİRDAĞ (AA) Marmara Denizi'nde balık az olduğu için Karadeniz'e açılan Tekirdağlı balıkçılar, hamsi ve çinekop bereketi yaşıyor.

Balıkçıların ağına, Karadeniz açıklarında bol miktarda hamsi ve çinekop takılıyor.

Balıkçı teknelerinde yoğun mesai harcayan tayfalar, denizden kasalar dolusu balıkla dönmenin mutluluğunu yaşıyor.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, AA muhabirine, Tekirdağlı balıkçıların yüzünün Karadeniz'de hamsi ve çinekop avıyla güldüğünü söyledi.

Balıkçıların Karadeniz'deki ekmek mücadelesinin sürdüğünü belirten Pehlivanoğlu, "Karadeniz bu sene çok bereketli. Palamut avcılığının ardından hamsi ve çinekop bolluğu yaşanıyor." dedi.

Balıkçı Hasan Erol da balıkçıların Karadeniz'de hamsi ve çinekop için ağ attığını belirtti.

Balıkçıların avcılık faaliyetlerine hummalı bir şekilde devam ettiğini anlatan Erol, tezgahların hamsi ve çinekopla şenlendiğini dile getirdi.

Bu ay daha fazla hamsi tercih edilmeye başlandığını ifade eden Erol, "Palamut avcılığının ardından çinekop avcılığı başladı. Bunun yanında istavrit ve Karadeniz mezgit devam ediyor. Lezzet olarak hamsi çok güzel. Şu anda vatandaşlara hamsi yemelerini tavsiye ediyoruz."diye konuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız