İstanbul
Parçalı bulutlu
16°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5860 %0.07
55,6695 %0.12
6.574,68 %-0.32
81.689,62 %-1.00
Muhalif. Tek yumurta ikizleri aynı üniversitenin aynı bölümünü kazandı

Tek yumurta ikizleri aynı üniversitenin aynı bölümünü kazandı

Tek yumurta ikizleri aynı üniversitenin aynı bölümünü kazandı
Okunma Süresi: 2 dk

GAZİANTEP (AA) Gaziantep'te ilkokuldan liseye kadar aynı sırayı paylaşan ikiz kardeşler Merve ve Tuba Bozkurt, aynı üniversitenin aynı bölümünü kazandı.

Şehitkamil Belediyesinde yapılan yazılı açıklamaya göre, Şehitkamil Belediyesi Özel Yetenek Sınavları Hazırlık Kursu'nda aldıkları eğitimlerin ardından Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü kazanan tek yumurta ikizleri, üniversite yıllarının ardından birlikte atanarak aynı okulda öğretmenlik yapabilmenin hayalini kuruyor.

Arkadaşlarının tavsiyesi ile Şehitkamil Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Özel Yetenek Sınavları Hazırlık kursu ile tanışan Merve ve Tuba Bozkurt, 6 aylık süreçte zorlu bir eğitim aldı.

"Bizim gibi iyi sporcular yetiştirmek istiyoruz

Kardeşiyle aynı üniversitenin aynı bölümünü kazanmanın sevincini yaşayan Tuba Bozkurt, gazetecilere, ikiz olmanın çok farklı bir duygu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Aynı kıyafetleri giyiyor, aynı hediyeleri alıyor, bazen karıştırılıyor, bazen de kıyaslanıyoruz. Zaman zaman anlaşmazlıklarımız olsa da bir yerden sonra en iyi arkadaş, yoldaş oluyorsunuz. Bizim hikayemiz de böyle. İlkokuldan liseye kadar hiç ayrılmadık. Üniversiteyi birlikte okuma ve öğretmen olma hayalimiz vardı. Şehitkamil Belediyesi Özel Yetenek Sınavları Hazırlık Kursu'nda bunu başardık. Bundan sonraki hedefimiz bizim gibi iyi sporcular yetiştirmek istiyoruz. Destek olan herkese teşekkür ederiz."

"Heyecanlarını büyük memnuniyetle paylaşıyoruz

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise gençlerin, hayallerine giden yolda yanlarında olduklarını, ikiz kardeşlerin kurs dönemi boyunca büyük çaba sarf ederek üniversiteyi kazanma hayallerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

Fadıloğlu, bugüne kadar neredeyse her duyguyu paylaşan, birbirlerinden hiç ayrılmayan ikizlerin öğretmen olma ve birlikte görev yapma sevincini de yaşayacaklarına inandığını aktardı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız