İstanbul
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.673,82 %-0.51
Muhalif. TFF Tahkim Kurulu Başkanı Cirit, olaylı GöztepeAltay maçını değerlendirdi:

TFF Tahkim Kurulu Başkanı Cirit, olaylı GöztepeAltay maçını değerlendirdi:

”Aynı şehrin insanlarının bu şekilde karşı karşıya gelmesi, son derece yanlış ve yakışıksız bir durumdur. İnşallah bundan sonra tekrarı olmaz”

TFF Tahkim Kurulu Başkanı Cirit, olaylı GöztepeAltay maçını değerlendirdi:
Okunma Süresi: 2 dk

ÇORUM (AA) Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu Başkanı İsmail Rüştü Cirit, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen GöztepeAltay maçıyla ilgili, "Aynı şehrin insanlarının bu şekilde karşı karşıya gelmesi, son derece yanlış ve yakışıksız bir durumdur. İnşallah bundan sonra tekrarı olmaz." dedi.

Cirit ile kurul üyeleri, Çorum'un Boğazkale ilçesinde Hititlerin başkenti Hattuşa Ören Yeri'ni gezdikten sonra Vali Mustafa Çiftçi'yi ziyaret etti.

Kurul üyeleri, daha sonra Valilik Toplantı Salonu'nda gündem maddelerini görüşmek üzere toplantı yaptı.

Cirit, Tahkim Kurulu Toplantısı öncesi gazetecilere, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen GöztepeAltay karşılaşmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sporun centilmence yapılması gerektiğini vurgulayan Cirit, "Son zamanlarda, özellikle geçtiğimiz hafta İzmir'de yaşanan olay nedeniyle çok üzüntü duyduk. Kol kola girmesi gereken İzmir'in iki köklü kulübünün bu şekilde kötü bir hadiseyle anılıyor olması hem Türkiye'yi hem spor camiasını derinden üzmüştür. Önemli olan fairplay, centilmenlik çerçevesinde oyunun sahada oynanması, sahada bitirilmesidir. Bunu yaparken de görevlilerimiz son derece hassas davranmaktadır. Bu konuda taraftarlarımızdan da aynı özveriyi bekliyoruz. Aynı şehrin insanlarının bu şekilde karşı karşıya gelmesi, son derece yanlış ve yakışıksız bir durumdur. İnşallah bundan sonra tekrarı olmaz." diye konuştu.

GöztepeAltay maçının henüz Tahkim Kuruluna gelmediğini belirten Cirit, "Ana gündem maddesi, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu. Futbolcu, yönetim, kulüp ve menajerler arasındaki ihtilaflara bakıyoruz. GöztepeAltay maçı görüşülecek konular arasında yok." dedi.

Cirit, Tahkim Kurulunun her takıma eşit mesafede, gerçek adaleti sağlamaya azmetmiş, kararlı, birbirinden donanımlı üyelerden oluştuğuna işaret etti.

Tahkim Kuruluna gelen konularla ilgili talimatlar gereği hareket ettiklerini anlatan Cirit, "Bunun dışında hiçbir kriter, ölçü değildir. Bütün kriterler, gerçek adaleti sağlamak üzeredir. Bunun için arkadaşlarımızla çaba gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız