İstanbul
Parçalı az bulutlu
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5550 %0.06
55,5780 %-0.24
6.602,83 %-0.46
82.023,12 %1.08
Muhalif. TED Bandırma Koleji törenle açıldı

TED Bandırma Koleji törenle açıldı

TED Bandırma Koleji törenle açıldı
Okunma Süresi: 2 dk

BALIKESİR (AA) Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Türk Eğitim Derneği (TED) Koleji düzenlenen törenle hizmete girdi.

Kolejin kampüsünde gerçekleştirilen açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, törende yaptığı konuşmada, TED Kolejinin eğitim alanında uzun yıllardır hizmet eden bir marka olduğunu söyledi.

Şıldak, okulun Bandırma'da açılması dolayısıyla mutlu olduğunu belirterek, "Bandırma'da bu okulun açılacağını duyduğumda ben de çek heyecanlandım. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da okulun kalite standartlarının çok yüksek olduğunu dile getirdi.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ise eğitim alanındaki ilk sivil toplum örgütü olma sorumluluğunu taşıdıklarını dile getirdi.

Milli şuurdan uzaklaşmadan yabancı dilde eğitim vermenin önemine değinen Pehlivanoğlu, şöyle konuştu:

"Bunun için birinci hedefimiz ülkenin her tarafına meşalemizi taşımak. İkinci olarak sadece imkanı olan insanları değil, imkanı olmayan insanları düşünmek. Hem okullarımızda hem de genel merkez olarak burs veriyoruz. İlkokuldan aldığımız öğrencilerimizi, mali imkanı yeterli olmayan evlatlarımızı üniversitenin sonuna kadar okutuyoruz. Bugün yaklaşık 4 bin evladımıza el uzatıyoruz. Bu milletin evlatları bize emanettir. Kaynağı harcadığımız kadar çıktıya muhtaç olduğumuzu unutmayalım. Eğitimde sosyal adaleti sağlamak için imkanı olmayan çocuklarımızı nitelikli eğitmemiz gerekir. Bizim eğitim derneğimizdeki sistem şudur, değerleri, inancı ve kültürü olmayan bir toplum yaşamaz."

Açılış kurdelesi ve pastanın kesilmesinin ardından katılımcılar okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız