İstanbul
Az bulutlu
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6108 %0.08
55,7007 %-0.08
6.562,86 %-0.16
82.656,01 %1.24
Muhalif. TDV görevlileri ve gönüllüleri Mali’de yetimhaneyi ziyaret etti

TDV görevlileri ve gönüllüleri Mali’de yetimhaneyi ziyaret etti

TDV görevlileri ve gönüllüleri Mali’de yetimhaneyi ziyaret etti
Okunma Süresi: 2 dk

BAMAKO (AA) Vekalet yoluyla kurban kesimi için Mali’de bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) görevli ve gönüllüleri, bir yetimhaneyi ziyaret etti.

Başkent Bamako'da bulunan Marıam Yatımate Yetimhanesi'ni ziyarete giden TDV heyeti, burada kalan kız çocuklarına bayram harçlığı, tişört, balon, oyuncak, şeker, boyama kitabı ve kalem hediye etti.

Yetim kız çocuklarına köpükten baloncuklar yaparak eğlenmelerini sağlayan TDV gönüllüleri, çocuklara Türk bayraklı tişört de dağıttı.

TDV heyetinin ziyaretine ve getirdikleri hediyelere çok sevinen çocuklar, "Mali Türkiye, Mali Türkiye’ sloganlarıyla mutluluklarını dile getirdi.

Kendisinin de yetimhanelerde büyüdüğünü belirten yetimhanenin yöneticisi Marıam Sıdıbe, 2010'da Marıam Yatımate Yetimhanesi'ni açtıklarını söyledi.

Yetim bir kız çocuğu olarak çok büyük zorluklar yaşadığını ifade eden Sıdıbe, aynı zorlukları diğer yetim kızların yaşamaması için çalıştığı yetimhaneyi kendisinin yaptığını belirtti.

Sıdıbe, yetimhanede 4 yaşından 20 yaşına kadar kız çocukların kaldığı ifade ederek küçük çocukların okula gittiğini, büyüklerin ise formasyon eğitimi alarak meslek öğrendiklerini söyledi.

Yardım ve bağışlarla ayakta kalmaya çalıştıklarını kaydeden Sıdıbe, en önemli ihtiyaçlarının yiyecek, okul ve kırtasiye malzemeleri ile kıyafet olduğunu dile getirdi.

TDV görevli ve gönüllüleri, çocuklara çeşitli hediyeler ve bayram harçlığı verdi.

Ziyaretlerinden ötürü TDV heyetine minnettarlıklarını dua ederek gösteren çocuklar, heyeti yetimhaneden uğurlarken "Mali Türkiye, Mali Türkiye" sloganlarını yineledi.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız