İstanbul
Parçalı bulutlu
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,6264 %0.13
55,8141 %0.10
6.418,01 %-2.74
81.348,01 %-4.00
Muhalif. TDP Genel Başkanı Sarıgül, Diyarbakır’da basın toplantısında konuştu:

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Diyarbakır’da basın toplantısında konuştu:

”(Yunanistan Başbakanı Miçotakis’in ABD ziyareti) NATO her ülkeye eşit ölçüler içerisinde davranmalıdır. Türkiye de NATO üyeliğini bir kez daha gözden geçirmelidir. NATO Yunanistan’a yaptığı desteğin aynısını Türkiye’mize maalesef yapmamaktadır”

TDP Genel Başkanı Sarıgül, Diyarbakır’da basın toplantısında konuştu:
Okunma Süresi: 2 dk

DİYARBAKIR (AA) Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD ziyaretine ilişkin, NATO her ülkeye eşit ölçüler içerisinde davranması gerektiğini belirterek, "Türkiye de NATO üyeliğini bir kez daha gözden geçirmelidir. NATO Yunanistan'a yaptığı desteğin aynısını Türkiye'mize maalesef yapmamaktadır." dedi.

Sarıgül, merkez Yenişehir ilçesinde partisinin il binasında düzenlenen basın toplantısında, NATO'nun üyesi olan her ülkeye eşit şekilde davranması gerektiğini söyledi.

"NATO, Amerikan'ın uydusu olmamalıdır. NATO Avrupa'nın şımarık çocuğu olan Yunanistan'a mutlaka haddini bildirmelidir. Özellikle Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in ABD'de yaptığı konuşmalar, doğru konuşma olmamıştır." ifadelerini kullandı.

Sarıgül, konuşmanın barışa gölge düşürdüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Yunanistan Başbakanı şunu bilmeli ki ABD'ye yaklaşarak huzuru sağlayamazsın. Senin komşun biziz, Yunanistan'ın nüfusu kadar biz binlerce insana kucağımızı açtık. Yunanistan gücü, enerjiyi ABD'de değil kendi komşusu Türkiye'de arasın. Amerika NATO'ya müdahale etmemelidir. NATO üyesidir, doğrudur. Ama NATO her ülkeye eşit ölçüler içerisinde davranmalıdır. Türkiye de NATO üyeliğini bir kez daha gözden geçirmelidir. NATO Yunanistan'a yaptığı desteğin aynısını Türkiye'mize maalesef yapmamaktadır. NATO sadece Yunanistan'a göndermiş olduğu orantısız silahlanmayı Türkiye'de ne yazık ki aynı ölçüler içerisinde değerlendirmemektedir. O nedenle NATO Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan'a gerekli dersi vermelidir."

Gazetecilerin ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Lane Flake'nin İYİ Parti ve CHP ziyaretlerine ilişkin sorusu üzerine Sarıgül, "ABD Büyükelçisi Türkiye demokrasisinden mutlaka elini çekmelidir. Seçimlere çok az bir süre kala ABD Büyükelçisinin algı operasyonu yaparak bazı siyasi partileri ziyaret etmesini asla doğru bulmayız. Türkiye topraklarına ne ekip, biçileceği kararını ABD vermez, onu Türkiye Cumhuriyeti parlamentosu verir." değerlendirmesinde bulundu.

(Abonesi olduğumuz AA’dan değiştirilmeden eklenmiştir.)

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız