İstanbul
Açık
22°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8084 %0.06
56,0673 %0.02
6.828,88 %-0.54
84.587,33 %5.23
Muhalif. TBB Başkanı İmamoğlu’ndan TİP Genel Başkanı Baş’a ziyaret

TBB Başkanı İmamoğlu’ndan TİP Genel Başkanı Baş’a ziyaret

TBB Başkanı İmamoğlu’ndan TİP Genel Başkanı Baş’a ziyaret
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ı ziyaret etti.

Kadıköy'deki TİP İstanbul İl Başkanlığında yapılan görüşmenin ardından İmamoğlu ve Baş açıklamalarda bulundu.

Baş ile Türkiye için herkese moralsizlik veren bir konuyu konuştuklarını söyleyen İmamoğlu, "Esenyurt'ta yaşadığımız kayyum süreci ve ardından Mardin, Batman ve Halfeti'de devam eden bu kötü uygulama, bizde özellikle şunu uyandırdı; Elbette direnişimizi devam ettiriyoruz. Hak arama konusunda hukuki yollara devam ederken, vatandaşımızı bilgilendiriyoruz. Muhtelif kampanyalar yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz." dedi.

TBB Başkanı olarak, 2016 yılında çıkarılan kanun maddesinin değişmesiyle ilgili bir çalışma yaptıklarını belirten İmamoğlu, hazırlayacakları şablonun Meclis'te gündeme getirileceğini kaydetti.

Türkiye'nin çok kötü günlerden geçtiğini savunan Baş ise "Hepimizi bu ülkenin yurttaşları olarak kaygılandıran bir kayyum süreciyle daha karşı karşıyayız. Biz kayıtsız şartsız bu kayyum uygulamalarına karşı duruyoruz. Burada meselemiz, belediye başkanının partisinin, belediye başkanının kendisinin çok ötesindedir. Yurttaşın seçme hakkı, iradesi gasbedilmektedir. Bunun Türkiye'nin neresinde olduğunun da hiçbir önemi yoktur." diye konuştu.

Baş, parti olarak TBB tarafından hazırlanacak yasal düzenlemeye destek vereceklerini söyledi.


Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız