İstanbul
Açık
26°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
81.701,60 %1.35
Muhalif. Sultangazi’de Sarıkamış şehitleri anısına hatıra ormanı oluşturuldu

Sultangazi’de Sarıkamış şehitleri anısına hatıra ormanı oluşturuldu

Sultangazi’de Sarıkamış şehitleri anısına hatıra ormanı oluşturuldu
Okunma Süresi: 2 dk

İSTANBUL (AA) Sultangazi'de, Sarıkamış Harekatı'nın 110. yıl dönümü nedeniyle Sarıkamış şehitleri anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

Sultangazi Belediyesi, Sultangazi Kaymakamlığı ile Kars Sarıkamış Isısu ve Karaurgan Köyleri Derneği işbirliğinde, Habipler Mahallesi Sarıkamış Şehitleri Caddesi'nde "Hatıra Ormanı Fidan Dikim Töreni" düzenlendi.

Tören öncesinde vatandaşlar, araç konvoyu oluşturarak hatıra ormanının bulunduğu alana hareket etti. Konvoyun alana ulaşmasının ardından başlayan törende, Kur'anı Kerim tilaveti yapıldı.

Törende konuşan İstanbul Vali Yardımcısı Cengiz Karabulut, İstanbul Valisi Davut Gül'ün selamlarını getirdiğini belirterek, zorlu bir coğrafyada hüküm sürüldüğünü söyledi.

Düşmanların tarih boyunca süregeldiğini ifade eden Karabulut, "İslamiyet'in en büyük savunucusu bizler olmuşuzdur. Haçlı seferlerini düşünün, onlarca Haçlı seferine karşı mücadele eden ve tek başına İslamiyet'i savunan bizim atalarımız, dedelerimizdi. Bundan 110 yıl önce de Kars ve Sarıkamış'ta, ülkemizin, milletimizin bekası için mücadele ederken, 90 bin civarında askerimizi maalesef orada şehit verdik. Onlara buradan Allah'tan rahmet diliyoruz." diye konuştu.

Karabulut, onların anısını yaşatmak amacıyla çok güzel bir uygulamaya örnek olunduğunu ve caddeye isim verildiğini belirterek, "Bugün de şehitlerimizi yaşatmak ve onları bir kez daha ölümsüz kılmak için, onların adına pırıl pırıl gençlerimizle fidan dikeceğiz. Bu fidanlar onların anısını yaşatacak." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar şehitler anısına fidanları toprakla buluşturdu.

Programa, Sultangazi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yiğit, MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Yakup Yılmaz ve Kars Sarıkamış Isısu ve Karaurgan Köyleri Derneği Başkanı İbrahim Aktaş ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız