İstanbul
Açık
24°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,7883 %0.08
56,1083 %-0.08
6.865,89 %0.94
81.028,01 %-0.34
Muhalif. Sudanlı Öğrenciler Ankara’da bir araya geldi

Sudanlı Öğrenciler Ankara’da bir araya geldi

Sudanlı Öğrenciler Ankara’da bir araya geldi
Okunma Süresi: 2 dk

ANKARA (AA) Ankara Sudanlı Öğrenciler Derneği, mezuniyet töreni ve yeni öğrencileri karşılama etkinliği düzenledi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Sudan'ın Ankara Büyükelçisi Nadir Yousif Eltayeb, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın, öğrenciler, aileleri ve Ankara’da yaşayan Sudanlılar katıldı.

Etkinlikte Sudan’ın yöresel dansları sergilenirken, davetlilere Sudan kültürü anlatıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu etkinlikte yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, Sudan halkı ve devleti ile her alandaki ilişkilerini kardeşlik hukuku temelinde sürdürdüğünü belirtti.

Sudanlı öğrencileri tebrik eden Topçu, onların Sudan ile Türkiye arasında var olan iyi ilişkilerde birer altın bağ olacaklarının altını çizdi.

Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Eltayeb de mezun öğrencilere hitapta bulunarak, "Eğitiminizi dünyanın en iyi üniversitelerinde tamamladınız. Sizler, savaş sonrası Sudan'ın yeniden inşasında kilit roller üstleneceksiniz. Sudan'ın kalkınmasında büyük sorumluluklarınız olacak." dedi.

Yeni öğrencilere de seslenen Büyükelçi Eltayeb, "Zorlu savaş koşullarına rağmen azimle Türk üniversitelerine yerleşmeyi başardınız. Bu kararlılıkla başarıya ulaşacağınıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Ankara Sudanlı Öğrenciler Derneği Başkanı Muaz Sami programın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, dernek olarak Sudanlı öğrencileri bir araya getirmek ve karşılıklı dayanışmayı artırmak için bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Etkinliğin yoğun ilgi gördüğüne dikkat çeken Sami, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı başta olmak üzere, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Yunus Emre Enstitüsü (YEE) gibi kurumlardan temsilcilerin yanı sıra Türkiye’nin farklı şehirlerinden Sudanlı öğrenci topluluklarının ve Ankara’daki diğer uluslararası öğrenci gruplarının da programa katıldığını söyledi.

Etkinlik kapsamında mezun öğrenciler, yeni başlayan öğrencilere deneyimlerini aktarırken, mezunlara plaketler takdim edildi. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız