İstanbul
Açık
20°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
48,8108 %0.06
56,0814 %-0.01
6.832,32 %-0.49
81.316,01 %0.86
Muhalif. Sivas’ta içme suyu hattındaki 45 yıllık çelik borular değiştiriliyor

Sivas’ta içme suyu hattındaki 45 yıllık çelik borular değiştiriliyor

Belediye Başkanı Adem Uzun: ”Bu yıl 1450 metre uzunluğunda çelik boru hattını değiştirdik. Yaklaşık 10 bin metre civarında çelik boru değişim alanı kaldı”

Sivas’ta içme suyu hattındaki 45 yıllık çelik borular değiştiriliyor
Okunma Süresi: 2 dk

SİVAS (AA) Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, 45 yıl önce yerleştirilen içme suyu hattındaki çelik boruları yenileme çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Sivas Belediyesi, eskiyen 45 yıllık çelik su borularını ve yeni su borularını belediye önünde sergiledi.

Uzun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Sivas Belediyesi olarak doğru su yönetimi politikası kapsamında ilk olarak çelik boru hatlarının değişimine başladıklarını belirtti.

Yüceyurt Mahallesi'nden başlayıp, Hayri Sığırcı Caddesi'ne kadar uzanan bölgede yaklaşık 1450 metre uzunluğundaki çelik hattın değişimini sağladıklarını ifade eden Uzun, eski boruları sergilediklerini söyledi.

Uzun, "Yaklaşık 45 yıl önce içerisi paslanmasın diye zifte benzer bir malzeme ile kaplandığını görüyoruz. İçerisindeki malzeme sağlık açısından çok uygun değil. Zaman içerisinde çelik boruların basınçtan dolayı yamulduğunu tespit ettik." diye konuştu.

"1450 metre uzunluğundaki çelik boru hattını değiştirdik"

Uzun, içme suyunda kayıp ve kaçağı önlemeyi de hedeflediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki hatlarda çok ciddi anlamda kayıp ve kaçak var. Bizim bu kayıp ve kaçaklarla ciddi anlamda mücadele etmemiz lazım. Bunun için de hatlara kesinlikle müdahale edilmesi lazım. Bu sene 1450 metre uzunluğunda çelik boru hattını değiştirdik. Yaklaşık 10 bin metre civarında çelik boru değişim alanı kaldı. Önümüzdeki sene içerisinde il merkezindeki bir çok alanın çelik borularını değiştirmeyi planlıyoruz. Yaklaşık 4,5 yıllık süre içerisinde şehrimizdeki bu çelik boru hatlarına ciddi anlamda girip hem kayıp kaçağı önlemeyi düşünüyoruz hem de daha sağlıklı daha modern çelik boruları döşeyerek, şehrimizdeki vatandaşlarımızın sağlıklı su almasını gerçekleştirmiş olacağız."

Uzun, yeni su kaynakları arayışlarının devam ettiğini de belirterek, vatandaşları su tasarrufuna davet etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız