İstanbul
Kapalı
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.647,55 %-0.54
Muhalif. Sivas’ın su sorununu çözecek projede sona gelindi

Sivas’ın su sorununu çözecek projede sona gelindi

Belediye Başkan Vekili Turan Topgül: ”Hava koşullarının bize müsaade ettiği süre zarfında, herhangi bir olumsuzluk yaşanmazsa 15 Aralık itibarıyla su sorununun tamamen çözüme kavuşturulduğu bir Sivas olacağını düşünüyoruz”

Sivas’ın su sorununu çözecek projede sona gelindi
Okunma Süresi: 2 dk

SİVAS (AA) Sivas'ın içme suyu ihtiyacını karşılayan 4 Eylül Barajı'na, Hafik ilçesindeki Pusat Özen Barajı'ndan su takviyesi yapılması amacıyla başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Olgun ve ilgili birim müdürleri proje alanında incelemelerde bulundu.

Projenin iki hafta içinde tamamlanacağını aktaran Topgül, "Barajdaki suyun azalmasından dolayı şehrin bazı bölgelerinde su kesintileri yaşanabiliyor. Hemşehrilerimizden anlayış bekliyoruz. İnşallah yakın zamanda bu sorun tamamen ortadan kalkacak." ifadelerini kullandı.

Topgül, çalışmaların 15 Aralık'ta bitmesini planladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"4 Eylül Barajı'ndaki su seviyesinin yetersiz olması, debi ile basınç düşüklüğüne yol açtığından bazı mahallelerimizde su kesintileri yaşanabiliyor. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, son düzlükteyiz. Tüm hemşehrilerimizden bu konuda biraz daha anlayış ve sabır bekliyoruz. Çalışmaların kazasız belasız zamanında tamamlanabilmesi için 20 ayrı ekip, 53 iş makinesi ve 250 arkadaşımızla hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Hava koşullarının bize müsaade ettiği süre zarfında, herhangi bir olumsuzluk yaşanmazsa 15 Aralık itibarıyla su sorununun tamamen çözüme kavuşturulduğu bir Sivas olacağını düşünüyoruz. Çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız