İstanbul
Kapalı
11°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,5565 %0.10
55,7692 %0.12
6.633,21 %-0.03
81.733,33 %-0.65
Muhalif. Sırp lider Vucic, ABBatı Balkanlar Zirvesi’ne katılmama kararını gözden geçirecek

Sırp lider Vucic, ABBatı Balkanlar Zirvesi’ne katılmama kararını gözden geçirecek

Sırp lider Vucic, ABBatı Balkanlar Zirvesi’ne katılmama kararını gözden geçirecek
Okunma Süresi: 2 dk

BELGRAD (AA) Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Avrupa Birliği'nin (AB) devreye girmesiyle 6 Aralık'ta yapılacak ABBatı Balkanlar Zirvesi'ne katılmama kararını yeniden değerlendireceğini söyledi.

Vucic, başkent Belgrad'da, AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi ile bir araya geldi.

Görüşmenin ardından yapılan ortak basın toplantısında konuşan Vucic, dün Kosova Başbakanı Albin Kurti'yi hedef alan açıklamalarından pişmanlık duymadığını söyleyerek "Bugün de aynı şeyleri düşünüyorum, belki daha bürokratik söylemler kullanmalıydım." dedi.

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da 6 Aralık'ta düzenlenecek ABBatı Balkanlar Zirvesi'ne katılmama konusuna ilişkin Vucic, "AB, Sırbistan'ın orda olmasının önemli olduğu söyledi. Zirve ile ilgili kararımı yeniden gözden geçireceğim." diye konuştu.

Varhelyi de Tiran'da Batı Balkan liderlerinin bir araya geleceğine ve Sırbistan'ın da orada olması gerektiğine işaret ederek "Ukrayna'daki savaş uzun sürekli barış ve istikrarın AB üyeliğinde olduğunu gösterdi." dedi.

Vucic ile enerji ve göç konularını da ele aldıklarını söyleyen Varhelyi, AB'nin bölge ülkelerdeki enerji sektörü için 2,5 avro değerinde yardım paketi hazırladığını duyurdu.

Sırp lider Vucic, dün yerel medyaya yaptığı açıklamada, Kurti'nin Kosova Topluluk ve Geri Dönüş Bakanı olarak atadığı isme tepki göstererek, Kosova Başbakanı için "terörist pislik" ifadesini kullanmıştı. Vucic, bunun üzerine ABBatı Balkanlar Zirvesi'ne de katılmayacaklarını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız