İstanbul
Parçalı bulutlu
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3386 %0.13
55,1938 %-0.19
6.620,40 %-0.37
82.706,00 %-0.47
Muhalif. Sırbistan’daki ”Dünya Kahvaltı Günü” etkinliğinde Türk kahvaltısı tanıtıldı

Sırbistan’daki ”Dünya Kahvaltı Günü” etkinliğinde Türk kahvaltısı tanıtıldı

Sırbistan’daki ”Dünya Kahvaltı Günü” etkinliğinde Türk kahvaltısı tanıtıldı
Okunma Süresi: 2 dk

BELGRAD (AA) Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenlenen "Dünya Kahvaltı Günü" programında Türk kahvaltısının tanıtımı yapıldı.

Belgrad Yunus Emre Enstitüsünce (YEE) gerçekleşen etkinliğe, Sırbistanlı gazeteciler, şefler ve sosyal medya fenomenleri katıldı.

Etkinlikte, çeşitlilik açısından son derece zengin olan Türk kahvaltısı tanıtılırken, şef Hazar Alıcı tarafından Türk kahvaltı kültürü ve Hatay mutfağı hakkında bilgi verildi.

Belgrad YEE Koordinatörü Dinser Şahin, Türkiye'nin sahip olduğu zengin kültürel mirasın yansımalarını farklı coğrafyalara taşıdıklarını belirterek, "Dünyanın farklı coğrafyalarında Türk mutfağını yakından tanıyan kişiler, ilgi çekici kültürel unsurları ülkeyi ziyaret ederek yerinde görmek istiyor." dedi.

Türk kahvaltısının tanıtıldığı etkinlikte konuklar, kaytaz böreği, biberli ekmek, sürk, kiremitte peynir, zahter salata, kırma zeytin, çıtır kabak, ceviz ve incir reçeli gibi farklı lezzetleri tatma imkanı buldu. Konuklara kumda Türk kahvesi ve çay da ikram edildi.

Programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle ünlü şef, akademisyen ve uzmanların katkılarıyla hazırlanan "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının tanıtımı yapıldı.

Kaynak: AA

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız